Ραγδαίες εξελίξεις, με επίκεντρο τα Attica stores

Τα Αττικά Πολυκαταστήματα και η προστασία από τους πιστωτές
«Χοντραίνει» ακόμη περισσότερο το παιχνίδι στην υπόθεση της Folli Follie, μετά τη χθεσινή γνωστοποίηση ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και η Attica Bank κατήγγειλαν δάνεια ύψους 45 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει το  liberal.gr.
Και τούτο διότι η αυτή η εξέλιξη έρχεται λίγο πριν την αυριανή – εξαιρετικά κρίσιμη – εκδίκαση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών του αιτήματος του FF Group για (περαιτέρω) προστασία από τους πιστωτές.

Οι τράπεζες, θέλοντας να κατοχυρώσουν τα συμφέροντά τους, ασκούν πίεση στον όμιλο Folli Follie για άμεση πώληση της συμμετοχής του στα Αττικά Πολυκαταστήματα, ώστε να γνωμοδοτήσουν θετικά κατά τη διάρκεια της εκδίκασης για την προστασία από τους πιστωτές.

Η Folli Follie ελέγχει το 35,5% στα Αττικά Πολυκαταστήματα και είναι μια συμμετοχή που θεωρείται από τα... φιλέτα – τουλάχιστον σε εγχώριο επίπεδο – για τον ελληνικό όμιλο που αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μπαράζ συναντήσεων και διερευνητικών επαφών μεταξύ των τραπεζών και της διοίκησης της Foll Follie, με τα πιστωτικά ιδρύματα να πιέζουν προς την κατεύθυνση της εκποίησης ενός «καθαρού» περιουσιακού στοιχείου, ώστε να υπάρξει το... έλασσον της ισορροπίας μεταξύ του Group και των τραπεζών.

Στο παρασκήνιο φαίνεται πως υπάρχουν έντονες διεργασίες και πιέσεις από την πλευρά των τραπεζών για την πώλησης της συμμετοχής της Folli Follie, ώστε να μπορέσουν να συνδράμουν στο αίτημα για προστασία των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της αίτησης (νέας) προστασίας από τους πιστωτές.

Παράλληλα, πληροφορίες θέλουν την πλευρά του επενδυτικού σχήματος που ήδη ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών της Αττικά Πολυκαταστήματα, υπό τον κ. Κων/νο Λαμπρόπουλο, να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του ποσοστού της Folli Follie.

Θυμίζουμε πως χθες η ίδια η Folli Follie γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της στο Χ.Α. ότι οι τέσσερις τράπεζες προχώρησαν στην καταγγελία δανείων ύψους 45 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να αναφέρει πως ξεκινά άμεσα διαβουλεύσεις με τα πιστωτικά ιδρύματα.

Οι τέσσερις τράπεζες ζητούν την απόρριψη της εκκρεμούς αίτησης της Folli Follie για την προστασία από τους πιστωτές, ζητώντας να μη δοθεί περαιτέρω παράταση της ισχύος της προσωρινής διαταγής.

Οι τράπεζες, μέσω της καταγγελίας των δανείων ζητούσαν – σε περίπτωση που γίνει δεκτή η περαιτέρω προστασία από τους πιστωτές – να εξαιρεθεί το ενέχυρο των Αττικών Πολυκαταστημάτων «από οποιαδήποτε απαγόρευση αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της Εταιρίας».

Νεότερη Παλαιότερη