Αναστάτωση στην Θεσσαλονίκη, από πρωτοφανή απόφαση δικαστηρίου


Τα πάνω κάτω φέρνει μια πρωτοφανής απόφαση δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης που θυμίζει... Αμερική, καθώς υποχρεώνει μια πολύτεκνη οικογένεια να καταβάλλει 300 ευρώ στους γείτονές της κάθε φορά που τα τέσσερα παιδιά της κάνουν... φασαρία, ενώ η ετυμηγορία προβλέπει και προσωποκράτηση 30 ημερών για τον πατέρα!

Η οικογένεια, που έχει τέσσερα παιδιά ηλικίας 12, 10 και δίδυμα 5 ετών, ζει εδώ και χρόνια σε ένα ιδιόκτητο διαμέρισμα τετάρτου ορόφου σε εξαώροφη οικοδομή στο Φάληρο Θεσσαλονίκης. Τα μεγάλα πηγαίνουν σε ολοήμερο σχολείο, τα μικρά σε παιδικό σταθμό και επιστρέφουν μετά τις 4 μ.μ., ενώ τα απογεύματα έχουν ξένες γλώσσες και αθλήματα.

«Τα παιδιά λείπουν, ουσιαστικά, όλη μέρα από το σπίτι, αφού τα μεγάλα πηγαίνουν σε ολοήμερο σχολείο, ενώ και τα μικρά πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό και όλα επιστρέφουν στο σπίτι μετά τις 4 το απόγευμα. Αλλά και μετά, καθημερινά, έχουν δραστηριότητες, ξένες γλώσσες και αθλήματα. Οταν επιστρέφουν είναι κουρασμένα, τρώνε και γύρω στις 9- 9.30 πέφτουν για ύπνο» περιγράφει ο πατέρας.

Η περιπέτεια

Η περιπέτεια άρχισε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, όταν ένα ζευγάρι μέσης ηλικίας χωρίς παιδιά, το οποίο κατοικεί έναν όροφο κάτω, κατέθεσε αγωγή εναντίον της οικογένειας με το αιτιολογικό ότι παράγει θόρυβο και ενοχλεί.

«Η υπόθεση εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο και η απόφαση βγήκε τον Μάιο. Σύμφωνα με αυτή, καταδικαστήκαμε κάθε φορά που θα βεβαιώνεται ότι τα παιδιά κάνουν φασαρία να καταβάλλουμε 300 ευρώ στους γείτονες και να μου γίνεται προσωποκράτηση 30 ημέρες!» περιγράφει ο πατέρας, ο οποίος άσκησε έφεση στην ανάλγητη απόφαση, που αναμένεται να εκδικαστεί τον Ιανουάριο. Μάλιστα, επισημαίνει ότι όλη αυτή η ιστορία έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην οικογένεια, καθώς τα παιδιά ακούν συνέχεια ένα «μη», κάτι που τους δημιουργεί νευρικότητα.

Για πρωτοφανή απόφαση, η οποία τιμωρεί τις οικογένειες με παιδιά, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Οι Αγιοι Πάντες», Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι ο σύλλογος θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας στην έφεση.
«Είναι δυνατόν ελληνικό δικαστήριο να έβγαλε τέτοια τιμωρητική απόφαση για οικογένεια με παιδιά;» διερωτάται.
Νεότερη Παλαιότερη