Ο καιρός σήμερα Δευτέρα : Μαγιό αλλά και ...αδιάβροχα !!!

Καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας περιμένουμε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 28 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο από 17 έως 33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 31 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια, με παροδικές νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.


Νεότερη Παλαιότερη