Β. Ελλάδα: Φεύγει στο εξωτερικό άλλη μια μεγάλη Ελληνική βιομηχανία

O "Δρομέας" άφησε τα δυσκολότερα πίσω του και έχει μπει σε μια εποχή θετικότερων προσδοκιών, δήλωσε ο πρόεδρος της εισηγμένης βιομηχανίας επίπλων Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, στα πλαίσια του συνεδρίου του ΧΑ για τις εταιρείες της μικρής κεφαλαιοποίησης.

Ο κ. Παπαπαναγιώτου αφού ανέλυσε μια σειρά μεγάλων επενδύσεων που κατέστησαν τη μονάδα παραγωγής των Σερρών πλήρως καθετοποιημένη με ότι αυτό συνεπάγεται (ευελιξία, χαμηλό κόστος, σύντομες παραδόσεις), αναφέρθηκε στην καταβαράθρωση της εγχώριας ζήτησης κατά την περίοδο της κρίσης και στην αναγκαιότητα που προέκυψε να διεκδικηθούν μεγάλες παραγγελίες στην Ευρώπη, προκειμένου η εταιρεία να μπορέσει να επιβιώσει.

Η ανάληψη σημαντικών κρατικών συμβάσεων στο εξωτερικό είχε ως αποτέλεσμα την επιστροφή της εισηγμένης στα κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Μάλιστα, ο κ. Παπαπαναγιώτου υποστήριξε πως αν ο Δρομέας καταφέρει να ανακάμψει όπως σχεδιάζει, σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα θα αναγκαστεί να μεταφέρει την έδρα του εκτός Ελλάδας, σε κάποια χώρα της κεντρικής Ευρώπης, σε μια προσπάθειά του να μειώσει το κόστος χρηματοδότησης από το τρέχον 6% με το οποίο επιβαρύνεται.
Με πληροφορίες από το euro2day.gr
Νεότερη Παλαιότερη