Μπορείτε να καταλάβετε γιατί ολόκληρο το ίντερνετ έχει λατρέψει αυτή τη φωτογραφία;


Στις 15 Σεπτεμβρίου, ο John Blanding της Boston Globe τράβηξε μια φωτογραφία έξω από το Corner Theatre στο Μπρούκλαϊν της Μασαχουσέτης για λογαριασμό της εφημερίδας. Η φωτογραφία απεικόνιζε ένα πλήθος κόσμου να συνωστίζεται έξω από τον κινηματογράφο, περιμένοντας να καταφθάσουν οι σταρ της ταινίας «Black Mass» -ανάμεσά τους και ο Johnny Depp- η οποία θα έκανε πρεμιέρα εκείνο το απόγευμα.

john blanding
Με μια πρώτη ματιά, η φωτογραφία δεν έχει να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο. Δεκάδες άνθρωποι, συγκεντρωμένοι πίσω από τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στο δρόμο ακριβώς για αυτό το σκοπό, να περιμένουν εναγωνίως, ο ένας πάνω στον άλλο, για να δουν τους αγαπημένους τους σταρ από κοντά. Χιλιάδες παρόμοιες φωτογραφίες έχουν περάσει κατά καιρούς από τα μάτια μας και θα συνεχίσουν να περνάνε. Η συγκεκριμένη όμως κατάφερε να ξεχωρίσει χάρη σε μια μικρή, αλλά πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Ακόμα να την παρατηρήσετε;

Αν κοιτάξετε προσεκτικά, η ηλικιωμένη κυρία με τα λευκά μαλλιά και τα ροζ γυαλιά μυωπίας που ακουμπά πάνω στο κιγκλίδωμα στην πρώτη σειρά, είναι η μόνη που δεν κοιτάζει όλα όσα συμβαίνουν μπροστά της μέσα από την οθόνη του κινητού της. Αντίθετα, χρησιμοποιεί τα μάτια της και ζει πραγματικά τη στιγμή, χωρίς να προσπαθεί να τραβήξει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο με το smartphone της.


Ο χρήστης του Twitter, Wayne Dahlberg, εντόπισε πρώτος αυτή τη λεπτομέρεια, κύκλωσε την κυρία και ανέβασε τη φωτογραφία στο λογαριασμό του γράφοντας «αυτή είναι η νέα πιο αγαπημένη μου φωτογραφία που έχει τραβηχτεί ποτέ». Μέχρι στιγμής έχει λάβει περισσότερα από 6.500 retweets. Ο αυθεντικός τρόπος με τον οποίο η κυρία της φωτογραφίας απολαμβάνει τη στιγμή, μακριά από την παράνοια της τεχνολογίας και των social media, ενθουσίασε και άλλους χρήστες του Twitter με αποτέλεσμα, λίγες ώρες μετά, η φωτογραφία να γίνει viral.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Νεότερη Παλαιότερη