Πίσω από τη βουλευτική ασυλία κρύφτηκε πάλι ο Πάνος Καμμένος

Την ώρα που καταθέτει μηνύσεις κατά δημοσιογράφων
Την ώρα που ο Πάνος Καμμένος καταθέτει μηνύσεις κατά δημοσιογράφων ζητά από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής να μην αρθεί η ασυλία του.

Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας είχαν μηνύσει οι Χάρης Μάκας, Μιράντα Ξαφά και Ηλίας Κανέλλης για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Ο Πάνος Καμμένος διαβίβασε στην επιτροπή υπόμνημα υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες, υπενθυμίζοντας ότι οι τρεις δικαιώθηκαν στην αγωγή τους εναντίον του οπότε θεώρησε ότι επειδή το αστικό κομμάτι έχει λήξει δεν θα πρέπει να δοθεί συνέχεια για το ποινικό. 

Έτσι, η πλειοψηφία της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής παρείχε αρνητική γνωμοδότηση.
Κατά της άρσης ασυλίας τοποθετήθηκαν τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης ενώ την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια με σχετική πλειοψηφία.

Πίσω από την υπουργική ασυλία κρύφτηκε και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παπάς, όσον αφορά την μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης.

Ωστόσο, παρά την εισήγηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Κοζομπόλη πως θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών και όχι της βουλευτικής ασυλίας η αντιπολίτευση αντέδρασε καταθέτοντας την άποψη ότι αυτό θα πρέπει να το ζητήσει ο ίδιος ο Υπουργός είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Επιτροπή είτε μέσω υπομνήματος.

Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης συντάχθηκε με την αντιπολίτευση με αποτέλεσμα η υπόθεση να αναβληθεί και η επιτροπή να ζητά από τον Υπουργό τη γνώμη του προκειμένου να λάβει υπόθεση. 
Νεότερη Παλαιότερη