Εφυγε από την ζωή, εμβληματικός επιχειρηματίας της Β. Ελλάδας

Εφυγε από την ζωή, εμβληματικός επιχειρηματίας της Β. Ελλάδας
Πέθανε ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, της θρυλικής “Μπαμπατζίμ” Δεκ 25, 2018 Ελλάδα Έφυγε το πρωί της Δευτέρας (24.12.2018) από τη ζωή και σε ηλικία 78 ετών, ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος. 
Ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας Μπαμπατζίμ, που παράγει τα διάσημα τσίπουρα και ούζα. Η εταιρεία Μπαμπατζίμ ξεκίνησε από τον παππού του, Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο του Σταύρου, το 1875 στην Κωνσταντινούπολη και με την ανταλλαγή πληθυσμών το 1922 έφτασε στη Χρυσούπολη Καβάλας. 

Ο εγγονός του ιδρυτή, Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος γεννήθηκε το 1940 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το 4ο Γυμνάσιο Αρρένων της πόλης το 1958. 
Το 1971 σε ιδιόκτητη έκταση εγκατέστησε τον πρώτο δοκιμαστικό αμπελώνα στην περιοχή Όσσα, στην περιοχή του Λαγκαδά, στις πλαγιές του όρους Βερτίσκου σε υψόμετρο 620 μέτρων και σε απόσταση μόλις 32 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη. 

Το 1984 εμφάνισε για πρώτη φορά Rose κρασί από την ποικιλία Ξινόμαυρο, που κατέκτησε επαίνους και βραβεία και αναγνωρίστηκε ως τοπικός οίνος. Το 1988 ο Μπαμπατζιμόπουλος παρουσιάζει πρώτος το Τσίπουρο Μακεδονίας, ενώ το 2000 άνοιξε το επισκέψιμο οινοποιείο. Ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος παντρεύτηκε το 1968, την Αγγελική Στεφανή, με την οποία απέκτησαν ένα γιο, τον Χρήστο. Υπήρξε μια από τις πιο πληθωρικές μορφές των παραγωγών αποσταγμάτων και οίνου στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα γίνει τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. 
Νεότερη Παλαιότερη