"Τραγική η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΑΣΘ"


«Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΑΣΘ προκαλεί αγανάκτηση και αντιδράσεις στους πολίτες  της Θεσσαλονίκης»  

Οργή, αγανάκτηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους Θεσσαλονικείς η απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΟΑΣΘ. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Οργανισμού έχουν φτάσει στο χείριστο επίπεδο με αποτέλεσμα η μετακίνηση με τα αστικά λεωφορεία να αποτελεί πλέον έναν καθημερινό Γολγοθά για τους πολίτες της πόλης. 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, κινήσεις πολιτών και ειδικότερα εργαζομένων, φοιτητών και ανέργων της πόλης ήδη προβαίνουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και προγραμματίζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προκειμένου να πιέσουν τις αρμόδιες αρχές ώστε να προβούν στις απαραίτητες παρεμβάσεις.
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αιτούνται την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας ώστε ο ΟΑΣΘ να αποκτήσει την δυνατότητα να ανταποκρίνεται επαρκώς στην αποστολή του και να καλύπτει τις ανάγκες αστικής συγκοινωνίας των Θεσσαλονικέων.
Πλην όμως, το μέλλον του Οργανισμού φαντάζει δυσοίωνο  δεδομένου του ότι τα οχήματα που συνεχώς χαλάνε και τίθενται εκτός λειτουργίας, τα ανεπαρκή δρομολόγια, ο ανεπαρκής αριθμός των εν λειτουργία οχημάτων, το διαλυμένο πληροφοριακό σύστημα της «Τηλεματικής» και οι ακατάλληλες λόγω φθορών ή βανδαλισμών στάσεις , έχουν ως αποτέλεσμα στην ουσία ο ΟΑΣΘ να υπολειτουργεί και να καθίσταται υπεύθυνος για την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται καθημερινά οι Θεσσαλονικείς.

Ερωτάται ο  αρμόδιος υπουργός:
Πρόκειται η Διοίκηση του ΟΑΣΘ και οι λοιπές αρμόδιες κρατικές αρχές να εισακούσουν και να λάβουν σοβαρά υπ’όψιν τους τα αιτήματα και τις προτάσεις των Θεσσαλονικέων πολιτών οι οποίοι προβαίνουν στις ως άνω κινητοποιήσεις;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Πολιτεία προκειμένου να επιλυθούν τα προαναφερόμενα προβλήματα που αφορούν στον ΟΑΣΘ, να διασφαλισθεί η ομαλή του λειτουργία και να αποκτήσουν επιτέλους κάποια στιγμή οι Θεσσαλονικείς αξιόλογες και αξιόπιστες αστικές συγκοινωνίες;

Αθήνα, 14/12/2018
Ο ερωτών Βουλευτής
Αντώνιος Γρέγος
Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Νεότερη Παλαιότερη