"Η Νοτοπούλου, σιδηρά κυρία των ΜΑΤ"

Η Δημοτική παράταξη "Μένουμε Θεσσαλονίκη, εξέδωσε καυστική ανακοίνωση, για τα γεγονότα που συνέβησαν χτες, απόγευμα Τετάρτης στον Εύοσμο. 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

" Η σιδηρά κυρία στον Εύοσμο

Η δημοτική παράταξη Μένουμε Θεσσαλονίκη καταγγέλλει τις αναίτιες προσαγωγές που το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε έξω από κομματική του εκδήλωση στον Εύοσμο, για να διαλύσει τους πολίτες που συγκεντρώθηκαν εκεί προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το επαίσχυντο συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 Στο ίδιο μήκος κύματος που αυτό χάραξε, η κυβέρνηση συνεχίζει την αντιδημοκρατική της γραμμή: Ο πρωθυπουργός της διασύρει ενώπιον των ξένων ηγετών ως «ηλίθιο ακροδεξιό» τον ίδιο λαό που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, η κυβέρνηση απαγορεύει εκδηλώσεις, προσαγάγει πολίτες, διώκει τις αγροτικές κινητοποιήσεις -ενώ πολύτιμους συμπαραστάτες βρίσκει και στα φαιοκόκκινα τάγματα εφόδου τα οποία πολλαπλασιάζουν την στοχοποίηση όσων αντιδρούν σε αυτήν την συμφωνία, καθώς και τις επιθέσεις εναντίον τους.

Χθες, ήταν σειρά της Κατερίνας Νοτοπούλου, υπουργού και υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης, τοπικής «πανεκπροσώπου» του πρωθυπουργικού αντιδημοκρατικού συγκεντρωτισμού να εμφανιστεί ως «σιδηρά κυρία», πίσω από κλούβες και ΜΑΤ.

Θα βγει τώρα άραγε να καταγγείλει στον εαυτό της τον σκοταδισμό που τάχα βλέπει στην πλειοψηφία της πόλης και τους απλούς ανθρώπους της; Θα βάλει τον Μάιο τα προοδευτικά ΜΑΤ να μας προσάγουν στις κάλπες για να την ψηφίσουμε;

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, τα χρειάζεται για να κρύψει πίσω από αυτά το προφανές, που ξέρει όλος ο κόσμος, ότι το κόμμα της εξαπάτησε όλον τον ελληνικό λαό, και αποδείχθηκε από κομιστής της ελπίδας, ο νεκροθάφτης της.

Υ.Γ. Ως «θύμα» διασποράς ψευδών ειδήσεων (fake news) επιχειρούν να παρουσιάσουν ορισμένα ΜΜΕ της πόλης, την υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης, καθώς εν τέλει δεν παρέστη στην χθεσινή εκδήλωση.

Κι όμως ο κόσμος που συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί έξω από την εκδήλωση στον Εύοσμο, δεν το έκανε για τον… υποψήφιο δήμαρχο του εκεί Δήμου, ούτε για εναντίον του τοπικού συνδυασμού, αλλά ακριβώς γιατί είχε πληροφορηθεί ότι θα παραστεί η ίδια, και άλλοι βουλευτές ή στελέχη της κυβέρνησης.

Και αυτός ήταν ο λόγος που προσήχθησαν, εξάλλου, κάτι που δεν συμβαίνει πρώτη φορά, καθώς υπάρχουν τα προηγούμενα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον Θεσσαλονίκης. Θα θέλαμε επομένως να θέσουμε ένα ερώτημα: Ποιός είναι το ‘θύμα’, αυτός που κατέχει την εξουσία και την χρησιμοποιεί με αυξανόμενο αυταρχισμό, ή ο κόσμος που διατρανώνει το δικαίωμά του στην διαμαρτυρία και εισπράττει την καταστολή της κυβέρνησης;"


Νεότερη Παλαιότερη