Πολλά λεφτά : Ο Καρανίκας, η αδερφή του και οι επενδύσεις κάνναβης

Ο Νίκος Καρανίκας, ο γνωστός εντεταλμένος σύμβουλος του πρωθυπουργού, που από τη στιγμή του διορισμού του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για το ελλιπές βιογραφικό του και τα γνωστά σχόλια θαυμασμού του στην Ελένη Μενεγάκη, βρήκε το δικό του τρόπο να ενισχύσει το κυβερνητικό αφήγημα περί ανάπτυξης μέσω κάνναβης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, η Ξανθούλα Καρανίκα, αδελφή του Νίκου Καρανίκα, φέρεται να εργάζεται για την εταιρία Golden Greece Holdings, η οποία προχωρά τα επενδυτικά της σχέδια πάνω στις διατάξεις του πρόσφατου νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Μάλιστα, η κ. Καρανίκα, εκτελώντας χρέη συμβούλου, φέρεται να ζήτησε εξ ονόματος της εταιρίας και τελικά να έκλεισε ραντεβού στις αρχές Δεκέμβρη με ανώτατους αξιωματικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για να συζητήσουν με στελέχη της εταιρίας την «επίλυση σχετικών προβλημάτων». Την ίδια στιγμή, ο αδελφός της έκλεινε ραντεβού ως «απεσταλμένος» του Μαξίμου με εκπροσώπους όλων των εμπλεκόμενων διωκτικών αρχών για να τους ζητήσει να ενημερωθούν καλύτερα για τις νέες νομοθετικές εξελίξεις γύρω από τη φαρμακευτική κάνναβη, αλλά και για να τους ζητήσει να μην κάνουν «αστοχίες» και να χαλαρώσουν τους ελέγχους σε καλλιεργητές.

Στην επίμαχη συνέντευξή του, ο κ. Καρανίκας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δέκα εταιρίες από το Ισραήλ και τον Καναδά είναι διατεθειμένες να επενδύσουν ποσά από 10 έως και 100 εκατ. ευρώ», ανάμεσά τους και η εταιρία όπου φέρεται να εργάζεται η αδελφή του. Είναι εντυπωσιακό πως και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, σχεδόν με τις ίδιες λέξεις ανέφερε πως η εταιρία του «είναι υπεύθυνη για το συντονισμό της ομάδας των δέκα επενδυτών του project, που προέρχονται από χώρες όπως ο Καναδάς, το Καζακστάν, η Πολωνία και το Ισραήλ».

Κανένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης -ούτε και ο κ. Καρανίκας, που την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τη φαρμακευτική κάνναβη κυκλοφορούσε αγχωμένος στη Βουλή- τη στιγμή που θριαμβολογούσαν για τα οικονομικά οφέλη που θα φέρει στη χώρα η επεξεργασία της κάνναβης, δεν θυμήθηκε μία λεπτομέρεια: Οτι η πρώην βουλευτής Ημαθίας και πλέον διορισμένη στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης, αδελφή του συμβούλου του πρωθυπουργού, που έχει πάρει επ’ ώμου το ζήτημα των επενδύσεων κάνναβης, φέρεται να εργάζεται στη νεοϊδρυθείσα εταιρία που θα αναπτυχθεί στον κλάδο της κάνναβης, στον κλάδο δηλαδή που δημιούργησε τις ευκαιρίες για επένδυση η ίδια η κυβέρνηση.

Η συνάντηση
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ξανθούλα Καρανίκα στις αρχές Νοέμβρη φέρεται να ζήτησε συνάντηση με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης τόσο για την επίλυση πιθανών προβλημάτων όσο και για ενημέρωση των νέων επενδυτικών σχεδίων. Η συνάντηση έγινε τελικά λίγες μέρες αργότερα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στο αρχικό αίτημα, το οποίο υπογράφεται από την κ. Καρανίκα, αναφέρεται ότι «η Golden Greece Ηoldings είναι πρωτοπόρος στην αναδυόμενη ελληνική βιομηχανία της κάνναβης, που ιδρύθηκε το 2017 και σήμερα έχει στην ομπρέλα της 15 θυγατρικές εταιρίες στην καλλιέργεια, παραγωγή, διάθεση προϊόντων κάνναβης, ενώ βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη», καταλήγοντας πως η «διοίκηση της εταιρίας επιθυμεί να σας συναντήσει και να συζητήσει μαζί σας τη μελλοντική συνεργασία και την επίλυση τυχόν προβλημάτων».

Στη συνάντηση, δύο διευθυντικά στελέχη της εταιρίας παρουσίασαν το χαρακτήρα της Golden Greece, ενώ ενημέρωσαν τα στελέχη ότι εκτός του χώρου στη Βέροια, είναι στα σχέδια η κατασκευή ενός εργοστασίου επεξεργασίας βιομηχανικής κάνναβης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και ενός εργοστασίου επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης στο Πολύκαστρο Κιλκίς.

Στα πλάνα του ομίλου είναι και η δημιουργία τριών coffee bar στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στα οποία θα υπάρχουν καφές και τσάι κάνναβης, ενώ ενημέρωσαν ότι σε γερμανική εταιρία σούπερ μάρκετ θα πωλούνται από το 2019 προϊόντα κάνναβης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 


Από το γνωστό δημοσιογράφο και συγγραφέα Θανάση Χειμωνά, μαθαίνουμε το παρελθόν της αδελφής του διορισμένου φίλου του πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα, της Ξανθούλας Καρανίκα που διορίστηκε στον ΟΛΘ

Η Ξανθούλα Καρανικά εκτός από το τεράστιο προσόν που έχει, ότι είναι αδελφή του Νίκου Καράνικα του ανθρώπου δηλαδή που διορίστηκε στο Μαξίμου επειδή ήταν σερβιτόρος, επειδή ήταν στη ΚΝΕ και επειδή ήταν φίλος του ηγέτη Αλέξη Τσίπρα είχε και αυτή το κατάλληλο βιογραφικό.

Η κ. Καρανίκα δε ξέρουμε αν έβλεπε και αυτή Ελένη Μενεγάκη, αλλά με βάση την ανάρτηση που έκανε ο Θανάσης Χειμωνάς, μαθαίνουμε πως ήταν από τα πλεόν γνωστά τρολς της μονταζιέρας της Κουμουνδούρου, η οποία μετείχε σε πάμπολλες στοχοποιήσεις πολιτικών αντιπάλων. 
Παράλληλα έκπληξη και αίσθηση προκαλεί μία δημοσίευση της, με την οποία δικαιολογεί εμμέσως τη δολοφονία στη Πάρο του 50χρονου ταξιτζή από τρομοκράτες, ενώ πρόσφατα ταύτισε τον αδελφό της με τον αδικοχαμένο φοιτητή της γαλακτοκομικής σχολής των Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Πιο συγκεκριμένα ο Θανάσης Χειμωνάς έγραψε πως : 
«Η αδερφή του Καρανίκα δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Το όνομα Ξανθούλα Καρανίκα είναι γνωστό σε όλους εμάς τους «γερμανοτσολιάδες» των σόσιαλ μίντια. Από τα πλέον χυδαία και ανήθικα συριζοτρόλ, πρωτοστάτησε στις περισσότερες ιντερνετικές επιθέσεις και στοχοποίησεις που πραγματοποίησαν οι έμμισθες ορδές της Κουμουνδούρου τα τελευταία έξι χρόνια. Μιλάμε για το άτομο που εμμέσως δικαιολόγησε την εν ψυχρώ δολοφονία από τρομοκράτες του 50χρονου ταξιτζή στην Πάρο ενώ πρόσφατα ταύτισε τον αδερφό της με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Μαθαίνω πως η Ξανθούλα διορίστηκε και αυτή στο Δημόσιο. Όχι άδικα. Τόσα χρόνια τη μάτωνε τη φανέλα«.

 Η ανάρτηση της Ξανθούλας Καρανίκα
Αν και στο Facebook πλέον δεν υπάρχει κάποιο προφίλ με το όνομα της Ξανθούλας Καρανίκα μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο αποδεικνύει ότι όντως είχε κάνει κάποιο σχόλιο στο facebook στο οποίο εξέφραζε την άποψή της για την δολοφονία του 50χρονου ταξιτζή Δημήτρη Μίχα που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τρομοκρατών στην Νάουσα της Πάρου τον Αύγουστο του 2012. Στο σχόλιο έγραφε τα παρακάτω:

Υπενθυμίζουμε ότι, αργότερα, για τη δολοφονία του 50χρονου ταξιτζή καταδικάστηκε ο Τάσος Θεοφίλου, που φέρεται να συμμετείχε στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Βουλευτής για μία ημέρα

Η Ξανθούλα Καρανίκα εξελέγη βουλευτής Ημαθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρώτες εκλογές του 2012. Διετέλεσε όμως βουλευτής μόνο για μία ημέρα.
Νεότερη Παλαιότερη