Χαλκιδική : Περίεργη σιωπή Δήμου, για το συλλαλητήριο της Αθήνας

Προβληματισμό δημιουργεί η σιωπή Δήμου της Χαλκιδικής για το ζήτημα της Μακεδονίας και το συλλαλητήριο που διοργανώνεται αύριο στο Σύνταγμα, στην Αθήνα.
Το φλέγον ζήτημα της Μακεδονίας, το οποίο αποτελεί σχεδόν μοναδικό θέμα συζήτησης τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας, απασχολεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, τους κατοίκους όλης της χώρας και ιδιαίτερα της Μακεδονίας.
Οι περισσότεροι Δήμοι της Βορείου Ελλάδος έχουν δηλώσει την συμπαράστασή τους προς τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στο αυριανό συλλαλητήριο, ενώ ανακοινώσεις συμμετοχής και συμπαράστασης, έχουν εκδώσει εκατοντάδες θεσμικοί φορείς της Μακεδονίας.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος, όπου αύριο Κυριακή διοργανώνεται το μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, με τους Δήμους της Μακεδονίας είτε να ενθαρρύνουν, είτε να ναυλώνουν οι ίδιοι μέσα μεταφοράς.
Αντίθετα, ο δήμος Αριστοτέλη στη Χαλκιδική με έδρα την Ιερισσό, τηρεί " σιωπή ιχθύος" για το φλέγον αυτό ζήτημα, ωσάν να μην υφίσταται.
Ο δήμαρχος της περιοχής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζούμπας, όσον αφορά το Μακεδονικό ζήτημα και το αυριανό συλλαλητήριο δεν έχει δώσει κάποια σημάδια ζωής.
Ο κ. Ζουμπάς, Δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής
Αυτό έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στους κατοίκους του Δήμου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς όπως υποστηρίζουν ο συγκεκριμένος Δήμος, μίας και ανήκει στην Μακεδονία, θα πρέπει να έχει πάρει ήδη μία σαφή θέση πάνω σε αυτό το καυτό ζήτημα.
Την ίδια τακτική της σιωπής πάνω στο ζήτημα της Μακεδονίας, έχει επιλέξει και ο υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης για τις επερχόμενες εκλογές, κ. Τσακνής.


Αντίθετα, ο υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες εκλογές και γνωστός δικηγόρος της Αρναίας κ. Στυλιανός Βαλλιάνος μας έκανε την παρακάτω δήλωση :
"Όπως κι αν προσεγγίσει κανείς τη Συμφωνία των Πρεσπών,συναισθηματικά, πολιτικά, νομικά, είναι μια συμφωνία που πλήττει τα ελληνικά συμφέροντα. Προσφέρει στο γειτονικό κρατίδιο μεγάλα κέρδη: Εθνική ταυτότητα,γλωσσολογική αναγνώριση και τα «κλειδιά» της εισόδου στους διεθνείς οργανισμούς.
Στην καρδιά και στο νου κάθε Μακεδόνα, εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, η συμφωνία παραχώρησης του τιμητικού αυτού τίτλου εκτός των ορίων του ελληνικού έθνους, βαραίνει σαν ξεριζωμός…
Για την Ελλάδα συνολικά, παράγει νέα προβλήματα αντί να λύνει τα παλιά. Επιβάλει αλλοίωση της ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα. 
Και αφήνει απροστάτευτα απέναντι στον οικονομικό και επιχειρηματικό σφετερισμό, τις εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν και εμπορεύονται Μακεδονικά Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης. 
Πρόκειται για ένα κείμενο που άπαξ και κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, δεσμεύει τη χώρα διεθνώς, ενώ αφήνει πολλές λεπτομέρειες και ασάφειες σε εκκρεμότητα για σταδιακή επεξεργασία και μελλοντική οριστική εξειδίκευση.
Και πριν βιαστεί οποιοσδήποτε να χαρακτηρίσει συλλήβδην ακραίους όσους δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Κυριακής, ας σκεφτεί,ότι όσοι βρεθούν στο Σύνταγμα, εκπροσωπούν τη βούληση της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού…"
Ο κ. Στέλιος Βαλλιάνος, υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη
Νεότερη Παλαιότερη