Ο Μητσοτάκης στην Θεσσαλονίκη

Στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθες Τρίτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε ευρεία Σύσκεψη που συγκάλεσε η Διοικούσα επιτροπή Θεσσαλονίκης του κόμματός του, με βασικό αντικείμενο της σύσκεψης τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τον τρόπο αυτό έδειξε έμπρακτα τη στήριξή του στον κ. Ταχιάο ο οποίος διεκδικεί το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης καθώς και τον κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος είναι εκ νέου υποψήφιος σαν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ήταν φυσικό το ενδιαφέρον όλων των παρισταμένων στην εκδήλωση, μονοπωλούσε το θέμα της Μακεδονίας και έντονες ήταν οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Μητσοτάκης έδειχνε φανερά ευχαριστημένος από το κλίμα συσπείρωσης,  το οποίο επικρατεί στους κόλπους του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης  στην Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία γενικότερα.

Σημαντικότερες δε της εκδήλωσης αυτής καθαυτής,  ήταν όλες αυτές οι συζητήσεις και επαφές στο περιθώριο της, μεταξύ των πρωτοκλασάτων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που έφτασαν από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με τα στελέχη του Στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος στην Αθήνα, τα οποία παρίσταντο στην εκδήλωση.

Δεκάδες στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, κατόρθωσαν να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας και να γνωριστούν μεταξύ τους.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε επαφές με νέα στελέχη της Μακεδονίας στα οποία αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες εκλογές, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο νεαρός γιατρός που ζει και δραστηριοποιείται στην Καλαμαριά, Διαμαντής Γκολιδάκης, από τα δυνατά χαρτιά όπως λέγεται του καινούργιου ψηφοδελτίου της Α' Θεσσαλονίκης, παρών και αυτός στη συνάντηση πλάι στον Κυριάκο Μητσοτάκη με σκοπό την ενίσχυση του Νίκου Ταχιάου.
Παρών στην εκδήλωση και ο Γιώργος Τσιουπλάκης, νεαρός επιχειρηματίας του τουρισμού στην Χαλκιδική, ο οποίος όπως λένε οι πληροφορίες, είναι πάρα πολύ πιθανό στις επόμενες εκλογές, να είναι υποψήφιος βουλευτής στον γειτονικό μας τουριστικό νόμο, με την με το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τσιουπλάκης  εθεάθη σε τετ-α-τετ συζήτηση  με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία σαφώς και αναφέρθηκε πάνω σε αυτό το θέμα.

"Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, γιατί για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας  πολιτική δεκαετιών." δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο ζήτημα των ημερών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον Νίκο Ταχιάο άνθρωπο με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία που αγαπά την πόλη του και με αποδεδειγμένο αυτοδιοικητικό έργο.

« Ο Ν. Ταχιάος έχει δώσει το διακριτικό πολιτικό του στίγμα και θα ζητήσω από όλους να τον στηρίξουν, για να είναι ο επόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ επισήμανε ότι η ΝΔ θα δώσει στην επόμενη αυτοδιοικητική μάχη της Θεσσαλονίκης πολιτικό χαρακτήρα.

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε συνάντηση του προέδρου της ΝΔ, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας σε καφέ του κέντρου.
Νεότερη Παλαιότερη