Θεσσαλονίκη : Εικόνες ντροπής στο Δημαρχείο


Μπάχαλο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης - Διπλώματα δια βοής και χέρι με χέρι, σπρωξιές, βρισιές και ένταση πλαισίωσαν την απονομή σε τελειόφοιτους δημόσιων ΙΕΚ. 

Εξευτελιστικές εικόνες από την "απονομή και παραλαβή" διπλωμάτων του ΕΟΠΠΕΠ που θυμίζουν εικόνες συσσιτίου τριτοκοσμικής χώρας με τους επιτυχόντες να στριμώχνονται ασφυκτικά και κάποιον να διαβάζει ονόματα μέσα σε κραυγές και διαμαρτυρίες. Λόγω κακής οργάνωσης, ο κόσμος άρχισε να συνωστίζεται στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», με αποτέλεσμα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να γεμίσει από τελειόφοιτους, συγγενείς και φίλους που είχαν προσέλθει για τις απονομές.

Αφού έγινε το αδιαχώρητο στην αίθουσα, οι υποψήφιοι βγήκαν στο προαύλιο, σκαρφάλωσαν σε πεζούλια, ανέβηκαν σε καρέκλες και περίμεναν να ακούσουν δια βοής το όνομά τους από κάποιον «ντελάλη» προκειμένου να παραλάβουν το δίπλωμά τους χέρι με χέρι, χωρίς καμία διασταύρωση στοιχείων ταυτότητας.

Όταν σημειώθηκαν τα πρώτα λάθη στις απονομές λόγω συνωνυμίας, ο κόσμος άρχισε να ξεσπάει κατά των υπευθύνων για την απίστευτη ταλαιπωρία μέσα στην ζέστη. Ακολούθησε ένταση με διαπληκτισμούς εντός και εκτός δημαρχείου, κάποιοι πήγαν να πιαστούν στα χέρια ενώ φωνές και κατάρες για την έλλειψη οργάνωσης κυριαρχούσαν στην ατμόσφαιρα μέχρι και το τέλος της διαδικασίας.
Νεότερη Παλαιότερη