Ελληνες πήραν στο κυνήγι τον Βαρεμένο, στην Αυστραλία !!

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος που έδωσε το «παρών» στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Μελβούρνη τα «άκουσε» από συγκεντρωμένους όταν άρχισε την ομιλία του μετά τη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ευσταθίου.

Αρχικά του φώναξαν «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία» και στη συνέχεια αποκάλεσαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες» και τον αντιπρόεδρο της Βουλής «αλήτη.



Από έντονες αποδοκιμασίες και σκληρή γλώσσα κατά του απεσταλμένου της ελληνικής κυβέρνησης, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Β’ αντιπροέδρου της ελληνικής Βουλής Γιώργου Βαρεμένου που βρίσκεται στην Μελβούρνη για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, σημαδεύτηκε η μαζικότερη εκδήλωση της ομογένειας της Αυστραλίας.

Η παρέλαση άρχισε με τα τμήματα των συλλόγων και οργανισμών των Ελλήνων Ποντίων καθώς ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας και πλήθος κόσμου. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις στην φετινή παρέλαση ο αριθμός των συμπαροίκων που παραβρέθηκε ήταν μεγαλύτερος από ότι πέρσι.






Ενώ τα νιάτα της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης παρέλασαν με περηφάνια και απόλυτη τάξη στο μνημείο Shrine of Remembrance, κάνοντάς μας όλους περήφανους όταν η παρέλαση ολοκληρώθηκε και άρχισε την ομιλία του ο κ. Βαρεμένος, ομάδες συμπαροίκων άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον βουλευτή «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες». Στην συνέχεια άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν γιουχάροντάς τον.

Τα «παρατράγουδα» εξελίχθηκαν παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της πολιτείας μας, καθώς στην παρέλαση εκτός από ομογενείς πολιτικούς παραβρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Daniel Andrews όσο και ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης Michael O’Brian.Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Daniel Andrews απευθύνοντας χαιρετισμό σε όσους παραβρέθηκαν στην παρέλαση

Μάλιστα θα πρέπει να αναφερθεί ότι κάποιος, από τους «θερμόαιμους» συμπαροίκους εκτός από την σκληρή γλώσσα πέταξε και δύο μπουκάλια προς την κατεύθυνση του κ. Βαρεμένου χωρίς εντούτοις αυτά να απειλήσουν τον Β’ αντιπρόεδρο της ελληνικής Βουλής.

O κ. Βαρεμένος λίγο πριν αρχίσουν οι έντονες αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του και την ελληνική κυβέρνηση από ομάδες συμπαροίκων


Έντονες οι διαμαρτυρίες κάποιων συμπαροίκων


O κ. Βαρεμένος λίγο πριν αρχίσουν οι έντονες αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του και την ελληνική κυβέρνηση από ομάδες συμπαροίκων

Θα πρέπει επίσης να διευκρινίσουμε ότι κ. Βαρεμένος ήρθε στην Μελβούρνη για να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις μετά από πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου η οποία όμως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι δεν κατάφερε να τον θωρακίσει από την οργή κάποιων συμπαροίκων, οι οποίοι απερίσκεπτα εξέθεσαν όχι μόνο τους εαυτούς τους αλλά και το καλό όνομα της ελληνικής παροικίας στα μάτια της τοπικής ηγεσίας της Βικτώριας.

Οι χθεσινές αποδοκιμασίες κατά την διάρκεια της παρέλασης έρχονται μία μέρα μετά την άρνηση εισόδου τόσο στον κ. Βαρεμένο όσο και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο, στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου» τα άτομα που απαγόρευσαν στους εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας να παραστούν στην εκδήλωση της Αδελφότητας δεν ήταν καν μέλη του Δ.Σ. της.

O εορτασμός της Εθνικής μας Επετείου στη Μελβούρνη άρχισε με δοξολογία που εψάλη στον καθεδρικό ναό του Aγ. Ευσταθίου της οποίας χοροστάτησε ο Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως κ.κ. Ιάκωβος. Ο Επίσκοπος Δέρβης δεν παρέστη στην δοξολογία για λόγους υγείας.

Στον πανηγυρικό του λόγο ο Επίσκοπος αναφέρθηκε εμμέσως μεν σαφώς δε στις αντιδράσεις μελών της παροικίας μας, με αφορμή τη «Συμφωνία των Πρεσπών» ζητώντας από τους πολιτικούς να αφουγκράζονται το λαό και τις ανησυχίες του.

Ευτυχώς οι «θερμόαιμοι» διαλύθηκαν μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Βαρεμένου, που σημειωτέον ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί λόγω των συνθημάτων.
Νεότερη Παλαιότερη