Ο Διάσημος Μουσικός David Hykes στη Θεσσαλονίκη!

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΣΦΑΙΡΩΝ
& Η ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, 8.30 μ.μ.
Βιβλιοπωλείο Αρχέτυπο, Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Θεσσαλονίκη
(τηλ. 2310 429200)

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 8.30 το βράδυ, το βιβλιοπωλείο Αρχέτυπο θα έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τον διάσημο μουσικό, συνθέτη και δάσκαλο του διαλογισμού David Hykes, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Αρμονική Παρουσία / Η Μουσική των Σφαιρών της Ύπαρξης», γι' αυτό που ονομάζεται Ιερή Τέχνη και τον άγνωστο ρόλο της μουσικής στη θεραπεία και στην αρμονική ανάπτυξη του ανθρώπου.

Ο David Hykes είναι ο ιδρυτής του Harmonic Presence Foundation, που από το 1981 μελετάει τη σχέση του ανθρώπινου νου με τη μουσική και κυρίως με τους ψαλμούς και τις μουσικές των ιερών παραδόσεων των λαών. Επίσης είναι μαζί με τον Δαλάι Λάμα, συνιδρυτής του Mind & Life Institute, που διερευνά μαζί με κορυφαίους νευροεπιστήμονες τα οφέλη του διαλογισμού και άλλων αυτογνωσιακών πρακτικών σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Το 1975 δημιούργησε το Harmonic Chant, μια προσέγγιση στην πρωταρχική «μουσική των σφαιρών», σύμφωνα με την πυθαγόρεια παράδοση. Επίσης είναι ο πρώτος δυτικός που συνεργάστηκε με παραδοσιακούς μουσικούς από το Θιβέτ και τη Μογγολία.

Μέχρι σήμερα έχει διδάξει σε δεκάδες σεμινάρια, έχει παρουσιάσει την ιδιαίτερη μουσική του σε κονσέρτα και μουσικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έχει συνεργαστεί ως συνθέτης σε κινηματογραφικές παραγωγές, με πιο γνωστές τις ταινίες Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους Ανθρώπους, του Πήτερ Μπρουκ, Μπαράκα, του Ron Fricke's,Ταξιδιώτες και Μάγοι κ.ά.

Σήμερα κυκλοφορούν 12 άλμπουμ με τη μουσική του, αρκετά σε συνεργασία με το πρωτοποριακό του σχήμαThe Harmonic Choir, ανάμεσα στα οποία το εκπληκτικό Hearing Solar Wings, ένα από τα καλύτερα ''overtone'' άλμπουμ όλων των εποχών.

Μια γεύση από τη μουσική του μπορείτε να πάρετε από εδώ



Επίσης η συμμετοχή του σε ταινίες εδώ


«Ο David Hykes έχει ανοίξει μια νέα διάσταση στη μουσική, φέρνοντάς μας τη μουσική των σφαιρών. Είναι η μουσική των αρμονικών, που ακούγεται στο σύμπαν... Η μουσική του, αυτοί οι εκπληκτικοί ήχοι του, κρύβουν ένα μεγάλο μυστήριο, καθώς κάνουν καθένα που τους ακούει να νιώθει ταπεινός και ταυτόχρονα μέρος του μεγάλου Όλου» 

Γεχούντι Μενουχίν, βιολονίστας, συνθέτης

Με την παράκληση να δημοσιευτεί ή ανακοινωθεί


Νεότερη Παλαιότερη