Νίκος Κεφαλάς : Μία διαφορετική συζήτηση με τον υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο

Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τους ανθρώπους που θα ψηφίσουν, βασιζόμενοι κυρίως στις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να κάνουμε μία σειρά συνεντεύξεων, με ανθρώπους που ζητούν την ψήφο μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές ή και βουλευτικές εκλογές, ζητώντας από τους ανθρώπους αυτούς απαντήσεις, που πιστεύουμε θα μας κάνουν να τους γνωρίσουμε καλύτερα σαν ανθρώπους, πέρα από τις πολιτικές θέσεις κομμάτων και σχηματισμών που συμμετέχουν.

Να τι μας δήλωσε ο Νίκος Κεφαλάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, στο συνδυασμό του Στέλιου Βαλιάνου, "Ομοφωνία"

Ποιο άθλημα σας αρέσει να παρακολουθείτε ;
Καθώς αγωνίστηκα πάρα πολλά χρόνια σαν ποδοσφαιριστής, σε πολλούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Χαλκιδικής, ερασιτεχνικά πάντα, μου αρέσει πάρα πολύ να παρακολουθώ ποδόσφαιρο και κυρίως ερασιτεχνικούς αγώνες στην περιοχή μας
Οπως επίσης πάρα πολύ μου αρέσει να παρακολουθώ και αγώνες του Champions League στην τηλεόραση, αγώνες που δίνουν στο ποδόσφαιρο την αίγλη που του αρμόζει.

Ποια είναι η αγαπημένη σας κινηματογραφική ταινία ;
"12 χρόνια σκλάβος", γιατί δείχνει τα πραγματικά όρια του ανθρώπου και το πόσο άδικοι γινόμαστε κάποιες στιγμές, απέναντι στους συνανθρώπους μας, γεγονός ιδιαίτερα διδακτικό.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο ;
"Οι μάγισσες της Σμύρνης " ένα πολύ δυνατό βιβλίο, γεμάτο συναισθήματα, χρώματα, αρώματα και προπάντων Ελλάδα.

Παρακολουθείτε κάτι στην Ελληνική τηλεόραση ;
Μου αρέσει να παρακολουθώ μοντέρνες Ελληνικές σειρές, με έξυπνα σενάρια και φρέσκιες ιδέες όπως το "Πετά τη φριτέζα".

Τι είδους μουσική σας αρέσει ;
Μου αρέσει πάρα πολύ η Ελληνική μουσική, ιδιαίτερα τα παλιά λαϊκά, γιατί με αυτά μεγάλωσα, με αγαπημένους ερμηνευτές τον Γιάννη Καλαϊτζή, τον Γιώργο Νταλάρα, την Χαρούλα Αλεξίου και όλη αυτή τη γενιά.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας τρόπος διασκέδασης ;
Μου αρέσει πάρα πολύ να βγαίνω έξω με καλή παρέα και να περνάμε ευχάριστα τρώγοντας, πίνοντας, συζητώντας και αν είμαστε τυχεροί, τραγουδώντας και χορεύοντας !!!


Ποιο μέρος έχετε επισκεφτεί μέχρι τώρα και σας έχει εντυπωσιάσει ;
Εχω πάρα πολύ δυνατές αναμνήσεις από την επίσκεψή μου στο Μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων του κυρίου Βρέλλη, στα Γιάννενα.

Ποιο μέρος θα θέλατε να επισκεφθείτε και δεν το έχετε κάνει ακόμη ;
Θα ήθελα να επισκεφτώ την Σικελία, για να μπορέσω να δω τη Μεγάλη Ελλάδα και να ακούσω τους ντόπιους, απόγονους Ελλήνων, να μιλάνε αυτήν την όμορφη τραγουδιστή γλώσσα τους. 

Με τι μέσο σας αρέσει να ταξιδεύετε ;
Μου αρέσει να μετακινούμαι με το αυτοκίνητό μου, για να έχω αυτονομία και να μπορώ να επισκεφθώ όποιο σημείο θέλω και όποτε το θελήσω.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό ;
Όσο περίεργο και να σας φαίνεται, αγαπημένο μου φαγητό είναι οι τηγανιτές πατάτες με αυγά, ένα φαγητό που μου φέρνει στο μυαλό παλιές ωραίες οικογενειακές στιγμές

Αγαπημένος τόπος των διακοπών σας ;
Εχω επισκεφθεί σκεφθεί πολλά μέρη στην Ελλάδα, μα ιδιαίτερη εντύπωση μου έκαναν τα Σύβοτα της Θεσπρωτίας, με τις υπέροχες μαγευτικές ακρογιαλιές και τα μοναδικής απόχρωσης θαλασσινά νερά.

Ποια θα είναι η πρώτη προτεραιότητά σας σε περίπτωση που εκλεγείτε ;
Να επανέλθουν τα απλά και δεδομένα πράγματα που χρειαζόμαστε και δικαιούμαστε ως κάτοικοι στα χωριά μας, η αγάπη, η ενότητα και η όρεξη για δημιουργία και πάλι !!!

Ποιο πιστεύετε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του  Δήμου σας ;
Αντιμετωπίσαμε καταστάσεις κοινωνικής αναταραχής και διχασμού. 
Αυτό για μένα είναι ο χειρότερος εχθρός της δημιουργικότητας και της εξέλιξης, πλήγμα και τραύμα ψυχολογικό, ειδικά για τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά μας και  την αποκλειστική ευθύνη έχουμε εμείς οι ενήλικες. 
Να ξεφύγουμε από την μιζέρια και τον φανατισμό και όλοι μαζί να παλέψουμε για την προκοπή και την ανάπτυξη όλων των κλάδων και των δραστηριοτήτων, με σεβασμό στους νόμους την φύση και τον τόπο μας.

Θα βοηθούσατε στην επιβολή του αντικαπνιστικού νόμου ;
Είναι ντροπή σε μία ευνομούμενη χώρα, να να έχει ψηφιστεί ένας νόμος και να μην εφαρμόζεται με την ανοχή του Κράτους. 
Δεν πρέπει να περάσει και στα παιδιά μας αυτή η βλαβερή δολοφονική συνήθεια, οπότε με όλη μου την δύναμη, θα παλέψω για να εφαρμοστεί ο νόμος αυτός και στον δικό μας Δήμο.


Λίγα λόγια για τον Νίκο Κεφαλά
Γεννήθηκε το 1960 στα Στάγειρα της Χαλκιδικής, όπου μεγάλωσε και ζει.
Παντρεμένος με την Σταματία Γεωργάκα και πατέρας δύο παλικαριών.
Κάτοχος  πτυχίου λογιστικής.
Για πολλά χρόνια έπαιξε ποδόσφαιρο σε πολλές ομάδες της Χαλκιδικής ερασιτεχνικά.
Εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος εδώ και 35 χρόνια, στην βαριά Βιομηχανία, στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής.
Διετέλεσε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία, «Αγία Βαρβάρα».
Είναι μέλος του ποδοσφαιρικού συλλόγου «Αριστοτέλη Σταγείρων-Στρατονίκης»
Έχει θητεύσει επίσης στον πολιτιστικό σύλλογο και στην εκκλησιαστική επιτροπή και η ενασχόλησή του με τα κοινά γενικότερα, είναι συνεχής και στάση ζωής.

Νεότερη Παλαιότερη