Βόμβες στο Υπουργικό : Αποχωρούν Φλαμπουράρης, Πιτσιόρλας, Χουλιαράκης

Τέλος η πολιτική για τον Γιώργο Χουλιαράκη
Την απόφασή του να αποχωρήσει από την πολιτική κοινοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης
Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, θα επιστρέψει στα πανεπιστημιακά έδρανα, καθώς έχει δεχθεί πρόταση από αμερικανικό πανεπιστήμιο, στην οποία απάντησε θετικά.

Μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 ο Γιώργος Χουλιαράκης έγινε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών και στη συνέχεια έγινε βασικό μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας. Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου ήταν υπουργός Οικονομικών. Στη δεύτερη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έξοδα.

Το τέλος για την πολιτική δεν σήμανε μόνο για τον Γιώργο Χουλιαράκη, αλλά και για τον Αλέκο Φλαμπουράρη.
Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε την απόφασή του να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, είχε τοποθετηθεί στην πρώτη θέση της λίστας στην Α΄ Αθήνων. 
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης αποτελεί έναν από τους μέντορες του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ συνδέεται με μακρά φιλία με την οικογένειά του.

Τα «βρόντηξε» κι έφυγε ο Πιτσιόρλας από το Υπουργικό
Πριν την ολοκλήρωσή του
Την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, εξερχόμενος από το υπουργικό συμβούλιο. Στη συνέχεια ο υπουργός αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Ο κ. Πιτσιόρλας  συνομίλησε με τους δημοσιογράφους και τους ανακοίνωσε την απόφασή του να μην κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

Σημειώνεται ότι το υπουργικό συμβούλιο βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη.
Νεότερη Παλαιότερη