Μείωση επισκεπτών στο Mediterranean Cosmos

Τι δείχνουν τα οικονομικά στοιχεία για την LAMDA DEVELOPMENT

Η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατέγραψε μικρή μείωση, της τάξεως του 1,8%, που οφείλεται κυρίως στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που επικράτησαν στη Βόρεια Ελλάδα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, αλλά ήδη διαφαίνεται τάση ανόδου αυτής. Η μέση πληρότητα των εμπορικών μας κέντρων προσεγγίζει το 99%, ενώ παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον για νέες μισθώσεις.

Η λειτουργική κερδοφορία του εμπορικού κέντρου The Mall Athens ανήλθε στα €7,5 εκατ. σημειώνοντας άνοδο 1,4%.

 Σημειώνεται ότι ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση 0,6%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρουσίασε αύξηση 2% (σημειώνουμε ότι η περίοδος αναφοράς τόσο για τον τζίρο όσο και για την επισκεψιμότητα περιλαμβάνουν και την εορταστική περίοδο του Πάσχα, ώστε να είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη με την αντίστοιχη περίοδο του 2018). 

Η λειτουργική κερδοφορία του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη ανήλθε σε €4,6 εκατ., παρουσιάζοντας άνοδο 12,2% (κυρίως λόγω της εφαρμογής του λογιστικού προτύπου IFRS 16 «Μισθώσεις»).

 Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε μείωση 0,5%, όπως και ο αριθμός των επισκεπτών παρουσίασε πτώση 5,9%, κυρίως λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην περιοχή.


Νεότερη Παλαιότερη