Καφέ το Casa Bianca- Σάλος στον Δήμο με το νοίκι

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην εκμίσθωση καφέ – αναψυκτήριου στο διατηρητέο κτίριο της Casa Bianca, το οποίο βρίσκεται στην Βασιλίσσης Όλγας 180. Η δημοπρασία για το εν λόγω καφέ έγινε στις 8 Νοεμβρίου του 2018, με το μίσθωμα να ορίζεται στα 5.500 ευρώ ετησίως για τα έξι χρόνια της συμφωνίας.

Σημειώνεται πως τα πρώτα δύο χρόνια το ποσό θα είναι σταθερό, ενώ από τον τρίτο χρόνο θα προσαυξάνεται κάθε χρόνο σε ποσοστό 3%. Τα 5.500 ευρώ του μισθώματος προκάλεσαν αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο, με τον τέως πρόεδρο και νυν ανεξάρτητο σύμβουλο, Παναγιώτη Αβραμόπουλου, να αναφέρει πως το ποσό είναι χαμηλό και να αναρωτιέται μήπως «έχει γίνει κάποιο λάθος».

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, αναφέρθηκε στην ιστορία της εκμίσθωσης, λέγοντας πως είχε γίνει δημοπρασία με 6.600 ευρώ και με 6.000 ευρώ, ωστόσο δεν υπήρξαν προσφορές.

Στο κτήριο της Casa Bianca στεγάζεται το τμήμα Πινακοθήκης και Εικαστικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

To καφέ – αναψυκτήριο είναι συνολικά 100 θέσεων, σε τμήμα του ημιϋπόγειου και του περιβάλλοντος χώρου στο διατηρητέο κτίριο της Casa – Bianca. 
Πρόκειται για τμήμα ημιυπόγειου χώρου, εμβαδού 107 τμ, στο οποίο προτείνεται, σύμφωνα με τη συνημμένη κάτοψη, στο μεν εσωτερικό αυτού η δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε εμβαδόν 46 τμ, όπου μπορούν να αναπτυχθούν 32 θέσεις και στον περιβάλλοντα χώρο αυτού δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε έκταση 160 τμ, στην οποία (έκταση) μπορούν να αναπτυχθούν 68 θέσεις.

Νεότερη Παλαιότερη