Παγκοσμίως καταζητούμενο εγκληματία, συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στη σύλληψη ενός διαβόητου απατεώνα που αναζητούνταν από τις αρχές του Ισραήλ, καθώς δρούσε τόσο εκεί, όσο και σε χώρες της Ευρώπης.

Πρόκειται για τον 29χρονο Σιμόν Χαγιούτ, ο οποίος εμφανιζόταν με τα ψευδή στοιχεία Σαρόν Νταβίντ και επιχείρησε στις 5 το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής, 28 Ιουνίου, να πετάξει από τον διεθνή αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό τα Τίρανα Αλβανίας.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου από τους άνδρες Ασφαλείας του αεροδρομίου επέδειξε τα πλαστά του στοιχεία με το όνομα Σαρόν Νταβίντ, ωστόσο έγινε αντιληπτός και προσήχθη στην Ασφάλεια του Αεροδρομίου όπου του έγινε εκτενής έλεγχος και διαπιστώθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία.

Αφού συνελήφθη για πλαστογραφία και ψευδή στοιχεία, διαπιστώθηκε πως εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα των Αρχών του Ισραήλ για σωρεία, κλοπών, απατών, κλοπή από εργοδότη και πλαστογραφία.

Ο άνδρας, αφού πέρασε αυτόφωρο, κρατείται προσωρινά στα κρατητήρια της Ασφάλειας του Αεροδρομίου και θα οδηγηθεί την Κυριακή 7 Ιουλίου, ενώπιον του εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών και της εισαγγελίας Εφετών για την εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος.

Ο Χαγιούτ είναι γνωστός στο εξωτερικό ως «Tinder Swindler», δηλαδή ο απατεώνας του «Tinder», της γνωστής εφαρμογής γνωριμιών. Μέσω αυτής, ο 29χρονος γνώριζε πλούσιες Σκανδιναβές στις οποίες εμφανιζόταν ως Σιμόν Λεβιέβ, προσποιούμενος τον γιο γνωστού δισεκατομμυριούχου εμπόρου διαμαντιών Λεβ Λεβιέβ, τις ξελόγιαζε και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά.

Εκείνες πίστευαν ότι έβγαιναν με πλούσιο επιχειρηματία, αγνοώντας ότι, στην πραγματικότητα, για τα δικά τους λούσα «πλήρωναν» τα προηγούμενα θύματά του και πως εκείνες θα «πλήρωναν» τα επόμενα.

Στο παρελθόν έχει φυλακιστεί στη Φινλανδία, ενώ απασχολεί για απάτες σε αρκετές χώρες, ανάμεσά τους και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δράση του ξεκίνησε όταν, σε μικρή ηλικία και ενώ εργαζόταν ως μπέιμπι σίτερ σε μία οικογένεια στο Ισραήλ, έκλεψε επιταγές, παράτησε το παιδί μόνο του και διέφυγε.
Στη συνέχεια εργάστηκε στο σπίτι άλλου επιχειρηματία όπου επίσης έκλεψε επιταγές και χρησιμοποίησε τα χρήματα αυτά για να αγοράσει μια Porsche και να πάρει μαθήματα πιλότου στη Χάιφα. Αν και δεν ολοκλήρωσε ποτέ την εκπαίδευση συχνά συστηνόταν και ως πιλότος.

Νεότερη Παλαιότερη