Θεσσαλονίκη : Άφιξη που ... εντυπωσιάζει !!!

Ένα ξύλινο «σκαρί», διαφορετικό από τα υπόλοιπα που είναι «δεμένα» απέναντι από το Βασιλικό Θέατρο, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, τραβά τα βλέμματα των περαστικών και τους προ(σ)καλεί να το επισκεφθούν και να πάρουν μια «γεύση» από αραβική κουλτούρα.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ξύλινο σκάφος από το Κατάρ, που έφτασε αργά χθες το απόγευμα στην πόλη κι εκτός από το 16μελές πλήρωμά του με την παραδοσιακή αμφίεση και το πλατύ χαμόγελο «κουβαλά» ένα ξεχωριστό μήνυμα για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στην αραβική αυτή χώρα, το 2022.

«Δεμένο» με τη ναυτική παράδοση, το Κατάρ και ο πολιτιστικός του οργανισμός, που φέρει την επωνυμία «Katara», αποφάσισαν να προωθήσουν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2022 «ταξιδεύοντας» το μήνυμα με ένα παραδοσιακό ξύλινο πλοίο, σε μια προσπάθεια «παντρέματος» της πολιτιστικής ταυτότητας της χώρας με τη ...«στρογγυλή θεά».

Επί δύο χρόνια το πλοίο θα ταξιδεύει ανά τον κόσμο για την προώθηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022 σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου....
Νεότερη Παλαιότερη