Τι αυτοκίνητο οδηγούσε ο άτυχος Αλέξανδρος Ζαχαριάς

Η τραγικότητα ενός ακόμα τροχαίου δυστυχήματος, επαναφέρει στην σκέψη μας και αν θέλετε στην επικαιρότητα την εκπαίδευση των νέων οδηγών, ιδιαίτερα όταν αυτοί έχουν στα χέρια τους αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης…

Ο 23χρονος γιός της οικογένειας Ζαχαριά (της γνωστής εταιρείας παιχνιδιών), βρήκε τραγικό θάνατο στο δρόμο, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε.
 Όπως ακριβώς έγινε με τον γιό Βακάκη της εταιρείας Jumbo.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς, είχε στα χέρια του ένα Golf GTi ασημί χρώματος. 
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα γρήγορο και συνάμα ασφαλές αυτοκίνητο. Το Golf Gti είναι το καμάρι της VW, τόσο λόγο των επιδόσεών του, όσο και των πωλήσεων που καταγράφει από το 1975 που πρωτοπαρουσιάστηκε.

Διαθέτει έναν 2λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης, με την απόδοσή του να είναι στα 245PS. Μάλιστα οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο νεαρός Αλέξανδρος -λάτρης των δυνατών αυτοκινήτων- είχε ανεβάσει με πρόγραμμα την ιπποδύναμη του σε πάνω από 300 ίππους, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα εύκολα στον συγκεκριμένο κινητήρα.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με βάρος κάτω από 1400 κιλά που στην περίπτωση αυτή διαθέτει 4,6 ίππους ανά κιλό, δύναμη που συναντάμε κυρίως σε αγωνιστικά αυτοκίνητα. Το 0 στα 100km/h επιτάχυνσης καλύπτονται σε κάτω από 6 δευτερόλεπτα. Η τιμή του είναι στα -περίπου- 40.000€.

Αν και η τελευταία γενιά του Golf GTi (πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017) είναι η πιο ασφαλής που έχει παρουσιάσει η Volkswagen με 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης και διαθέτοντας πάμπολλα ηλεκτρονικά, κανένα σύστημα ασφαλείας δεν μπορεί να τα βάλει με τη… φυσική.

Ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς, με την προσπέραση που έκανε σε ένα σχετικά στενό δρόμο του Αγίου Στεφάνου, έχασε τον έλεγχο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως η πρόσκρουση στο δέντρο να έγινε με ταχύτητα 170km/h και αυτά μετά από διαδικασία επιβράδυνσης…
newsauto.gr
Νεότερη Παλαιότερη