Γ.Γ Υπουργείου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας που "ξηλώθηκε" για την τραγωδία στο Μάτι

SHARE:

Η μεγαλύτερη έκπληξη ανάμεσα στα 28 ονόματα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις θέσεις των γενικών γραμματέων, ήταν αναμφίβολα εκείνη του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπως ανακοινώθηκε.

Πρόκειται για τον άνθρωπο τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα, είχε «καρατομήσει» (μαζί με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Σωτήρη Τερζούδη) για να αποσείσει τις ευθύνες της για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Η απομάκρυνση για το Μάτι και η απαλλαγή από την Εισαγγελία
Λίγες ημέρες μετά την περίφημη συνέντευξη Τύπου, απομακρύνθηκαν (3/8/2018) ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και (με υπογραφές των μελών του ΚΥΣΕΑ διά... περιφοράς) οι δύο αρχηγοί ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής. Το κλίμα ήταν βαρύ για τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα ο οποίος είχε δηλώσει «υπερήφανος» για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και για τον Σωτ. Τερζούδη που δήλωνε πως θα έκανε και πάλι τα ίδια.

Ωστόσο, μετά την έρευνα, οι εισαγγελικές αρχές είχαν εκδώσει απαλλακτική διάταξη για τον μέχρι πρότινος αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, σχετικά με τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι.

«Πήρε μερίδιο ευθύνης που δεν του αναλογούσε»
Μάλιστα, στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχε δυσαρέσκεια για την απομάκρυνση Τσουβάλα καθώς πολλά στελέχη υποστήριζαν πως βάσει ευθυνών για την τραγωδία με τους νεκρούς στο Μάτι η φυσιολογική σειρά απομακρύνσεων θα έπρεπε να ήταν:

  • Γιάννης Καπάκης, ΓΓ πολιτικής Προστασίας
  • Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας
  • Σωτήρης Τερζούδης, Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, ο μέχρι πρότινος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας πήρε μερίδιο της ευθύνης της τραγωδίας, που δεν αναλογούσε στον ίδιο αλλά και στο αστυνομικό Σώμα.
Σημειώνεται ότι ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Τερζούδης δεν είχε ενημερώσει ποτέ τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την σοβαρότητα της κατάστασης. Παρά την καθυστέρηση ενημέρωσης, με το υπάρχων αστυνομικό προσωπικό και μέσα, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας που βρέθηκαν στην Λ. Μαραθώνος, φαίνεται πως έσωσαν δεκάδες πολίτες που κινήθηκαν στην περιοχή και τους απεγκλώβισαν από σημεία, που αν παρέμεναν θα υπήρχε ακόμη πιο θανατηφόρα και δυσάρεστη εξέλιξη.

Οι αρμοδιότητες ήταν του υπαρχηγού που τον διαδέχθηκε στην αρχηγία
Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, οι αρμοδιότητες για την διαχείριση κρίσεων και εναέριων μέσων δεν ήταν στον κ. Τσουβάλα, αλλά είχαν μεταφερθεί στον τότε υπαρχηγό Αριστείδη Ανδρικόπουλο ο οποίος μετέπειτα προήχθη σε αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος παρίστατο στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας την οργή της τότε αντιπολίτευσης και από τον οποίο ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας
Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας χρημάτισε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ από το 2016-2018 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, έχοντας περάσει από όλη την κλίμακα της ιεραρχίας. Ανθρωποι που γνωρίζουν την διαδρομή του λένε μάλιστα ότι δεν υπήρξε ποτέ (φανερά τουλάχιστον) φίλα προσκείμενος στην Νέα Δημοκρατία.

Γεννήθηκε στους Ραφταναίους Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων, το έτος 1962. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών το έτος 1980. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1981 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1986. Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988). Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999). Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση - Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης . Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004 - 2005. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως Επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το έτος 2001 έως το έτος 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Ταμείου. Από το έτος 2009, που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και εν συνεχεία ως Υποστράτηγος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 23/9/2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 23/10/2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου. Την 5/3/2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 16/02/2016 επελέγη από το ΚΥ.Σ.Ε.Α. ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έως την 05-08-2018.

Αντιδράσεις από το ΚΙΝΑΛ για Τσουβάλα
Με ανακοίνωσή του, το ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διόρισε τους γενικούς γραμματείς με κομματικά κριτήρια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

«Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η τοποθέτηση ως Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης του κ. Τσουβάλα, ο οποίος καθαιρέθηκε από Αρχηγός της ΕΛΑΣ από τον κ. Τσίπρα, επειδή του αποδόθηκαν ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ.

Μέλι κρέμα Γεωργάκα

Μέλι κρέμα Γεωργάκα
Το λατρεύουν τα παιδιά
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γνώμη Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Εκλογές 2019 Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Εργασιακά Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια κοροναϊός Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη Περιβάλλον Περιεργα πολιτική Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Γ.Γ Υπουργείου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας που "ξηλώθηκε" για την τραγωδία στο Μάτι
Γ.Γ Υπουργείου, ο Αρχηγός της Αστυνομίας που "ξηλώθηκε" για την τραγωδία στο Μάτι
https://1.bp.blogspot.com/-D-_MwOuXSKo/XS46OwYS-HI/AAAAAAACHco/-2kJmqz-DLEtp0KHE7S5jY4Q6K7yYaGNACLcBGAs/s640/tsouvalas.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-D-_MwOuXSKo/XS46OwYS-HI/AAAAAAACHco/-2kJmqz-DLEtp0KHE7S5jY4Q6K7yYaGNACLcBGAs/s72-c/tsouvalas.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2019/07/blog-post_378.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2019/07/blog-post_378.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy