Αποφυλακίστηκε ο Φλώρος της Energa, με νόμο ΣΥΡΙΖΑ !!!

Οι πρώτες αρνητικές συνέπειες του νέου Ποινικού Κώδικα που ψήφισε μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται, υποστηρίζουν από τη ΝΔ μετά την είδηση της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.
Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος εκτίει ποινή 21 ετών για την υπόθεση ENERGA, μετά την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να γίνει δεκτό το αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

Το δικαστήριο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power, αποδέχθηκε το αίτημα του επιχειρηματία δίνοντας αναστολή στην εκτέλεση της ποινής.
Το δικαστήριο αποφάσισε την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα στο ΑΤ της περιοχής του, ενώ όρισε και την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.

Η ομόφωνη απόφαση των δικαστών ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την εισαγγελική εισήγηση που ζητούσε να απορριφθεί η αίτηση του κ. Φλώρου, όπως αναπτύχθηκε από τους συνηγόρους του, οι οποίοι είχαν βασικό αιτιολογικό ότι με την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα η απειλούμενη ποινή των ισοβίων, βάσει του νόμου περί καταχραστών δημοσίου που πλέον καταργήθηκε, φθάνει τα 15 χρόνια για οικονομικά εγκλήματα.
Η υπεράσπιση του επιχειρηματία τόνισε ότι στον κ. Φλώρο έχουν αναγνωριστεί δύο ελαφρυντικά και η ποινή του ήταν 21 χρόνια, επομένως εκτίμησε ότι η μέγιστη ποινή με τα ίδια ελαφρυντικά, που ενδέχεται να του επιβληθεί, θα είναι πολύ μικρότερη.
Παράλληλα από τη ΝΔ προσθέτουν «η αποφυλάκιση του καταδικασμένου για κακουργήματα Αριστείδη Φλώρου είναι το αποτέλεσμα των νέων ποινικών διατάξεων που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν από τις εκλογές, παρά την αντίδραση της ΝΔ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ, όπως είχε δεσμευθεί, θα αλλάξει όλα τα προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα τις αμέσως επόμενες μέρες».

Νεότερη Παλαιότερη