Νέο εστιατόριο άνοιξε η Μάγκυ

Η MasterChef, Μάγκυ Ταμπακάκη, άνοιξε τρατορία στη Βάρη
Την Μάγκυ Ταμπακάκη την γνωρίσαμε από το MasterChef: η διαγωνιζόμενη που εντυπωσίασε τους κριτές με τις μαγειρικές της ικανότητες και τις γνώσεις της στην ιταλική κουζίνα, άνοιξε τρατορία στη Βάρη.

«Χωρίς το ΜasterChef η ζωή μου δεν θα ήταν η ίδια και σίγουρα δεν θα είχα κάνει όσα κατάφερα τον τελευταίο χρόνο. Ας πούμε, τώρα επιμελούμαι τα επίσημα γεύματα στο Star Channel, μια απίστευτη ευκαιρία για μένα. Και τώρα ήρθε και το Napul' è Italian Comfort Food, στη Βάρη.
Με τον σύζυγό μου, τον Φραντσέσκο, θέλαμε πάντα να ανοίξουμε ένα εστιατόριο, αλλά αν δεν υπήρχε το Master Cher ίσως να μη τον είχαμε κάνει τόσο σύντομα» δηλώνει η ίδια στην Bovary.


Η Napul' è Italian Comfort Food -το όνομά της έχει προκύψει από ένα αγαπημένο τραγούδι της Μάγκυ που μιλάει για τις ομορφιές και τα παράδοξα της Νάπολης- θα το βρείτε στη Βάρη: είναι μια ιταλική τρατορία, μια κλασική, δηλαδή, ταβέρνα, κάτι σαν το ελληνικό μεζεδοπωλείο.
Γι’ αυτό και δεν έχει πίτσες, γιατί στην Ιταλία, όπως μας εξηγεί η Μάγκυ, «για ζυμαρικά πας στην τρατορία και για πίτσες στην πιτσαρία».

Ο χώρος, διακοσμημένος από την Μάγκυ και τον σύζυγό της, αποπνέει μια cozy διάθεση, ενώ κάποια στοιχεία παραπέμπουν στο φολκλόρ της Νότιας Ιταλίας, όπως τα πλακάκια από το Αμάλφι.
Οι συνταγές είναι παραδοσιακές, καθόλου «πειραγμένες»: όλες από την Νότια Ιταλία και κυρίως την περιοχή της Νάπολης. Οι πρώτες ύλες έρχονται από την Ιταλία, -εκτός από τα κρέατα και τα λαχανικά που τα προμηθεύεται από Έλληνες παραγωγούς- ενώ το μενού αλλάζει τακτικά.

Όπως είπαμε, πίτσες εδώ δεν θα βρείτε γιατί «είναι σαν να πηγαίνεις σε μεζεδοπωλείο και να ζητάς ένα πιτόγυρο», όπως λέει γελώντας η Μάγκυ. Υπάρχει, όμως, ένα panzerotto, με ζύμη πίτας τηγανητή, που γεμίζεται με αλλαντικά, μελιτζάνες, τυριά κι ό,τι χωρά ο νους σας.
bovary.gr
Νεότερη Παλαιότερη