«Μουσικές συναντήσεις : From Yerushalayim to Saloniki – madre de Israel»

«Μουσικές συναντήσεις:  From Yerushalayim to Saloniki – madre de Israel»

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 στις 21:00 παρουσιάζεται στο Κυβερνείο στην Καλαμαριά η μουσική παράσταση «Μουσικές συναντήσεις: From Yerushalayim to Saloniki – madre de Israel» με θέμα της μετακινήσεις του λαού του Ισραήλ. Πρόκειται για ένα μουσικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έργα κλασικά, αλλά και σύγχρονες διασκευές, τα οποία αναδεικνύουν το θέμα των μετακινήσεων μουσικών από τον χώρο που έχουν καθιερωθεί, σε άλλες μουσικές δομές και σχήματα. Μία συναυλία-ύμνος στις μετακινήσεις των μουσικών και των πολιτισμών της Ιερουσαλήμ, στον χρόνο και στον χώρο γύρω από τη Μεσόγειο θάλασσα, αφού ως γνωστόν η μουσική δεν γνωρίζει όρια.
Οι «Μουσικές μετακινήσεις: From Yerushalayim to Saloniki – madre de Israel» περιλαμβάνουν μουσικές εβραϊκές, σεφαραδίτικα τραγούδια σε εντυπωσιακές ενορχηστρώσεις μέχρι και Negro spitiruals, όπως το «Go down Moses» και το «Deep river, my home is over Jordan», σπουδαία χορωδιακά έργα με αναφορές στους διωγμούς των Εβραίων και την καταστροφή της Ιερουσαλήμ, όπως το «Va pensiero» του Giuseppe Verdi και απόσπασμα από τον Ψαλμό 42 (βασιλιά Δαυίδ), του εβραϊκής καταγωγής συνθέτη Felix Mendelssohn. 

Επίσης, θα ακουστούν και τραγούδια του Εβραίου συνθέτη Kurt Weil, που διέφυγε από τους Ναζί, καθώς και ελληνικά τραγούδια του μεσοπολέμου στα Ladino και συνθέσεις του Κωστή Παπάζογλου.
Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φετινού «Παρά θιν’ αλός», του κορυφαίου 
πολιτιστικού θεσμού του Δήμου Καλαμαριάς, το οποίο στεγάζει όλα τα είδη της μουσικής αλλά και της μουσικής δημιουργίας.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: ΜΑΕΣΤΡΟΣ/ΣΥΝΘΕΤΗΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΥ: ΜΕΣΟΦΩΝΟΣ
  • CAMERATA ARISTOTELES: ΟΡΧΗΣΤΡΑ
  • ΕΝ ΧΟΡΩ: enHoro vocal ensemble
  • ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
  • ΧΟΡΩΔΙΑ ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ (ΜΕΛΗ)

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της
Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Νεότερη Παλαιότερη