Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτή είναι η νέα τάση στο ανδρικό μαλλί

Ότι η νοσταλγία για το ρετρό και ειδικά για τη δεκαετία του '80 τείνει να γίνει υπερβολική, το έχουμε εμπεδώσει. Αν δεν το είχες νιώσει κι εσύ, ήρθε η ώρα να το παραδεχτείς, αφού μέχρι και το στιλ μαλλιού μουλέτι (εκ του mullet), δηλαδή αυτή η χαίτη αλά Αναστό, Ράμπο και Bowie, επιστρέφει στη μόδα.

Η αρχή έχει γίνει ήδη στην Αγγλία, οπότε να περιμένουμε την τάση άμεσα και στα μέρη μας που θέλει το μαλλί μακρύ πίσω και κοντό μπροστά και στα πλάγια. Το γεγονός επιβεβαιώνουν κομμωτές του νησιού, οι οποίοι μαρτυρούν πως πλέον οι πελάτες που επιλέγουν το μουλέτι είναι όλο και περισσότεροι, κάτι για το οποίο φταίει και το Stranger Things με την εμφάνιση του Billy, ωστόσο δεν αποτελεί την μοναδική αιτία.

Όπως λέει ο Dominic Johnson του Queen Mary University μιλώντας στον Guardian, οι λόγοι είναι και πολιτικοί: "Μπορεί να ακούγεται γελοίο, αλλά το φαινόμενο συνδέεται με μια μακρά παράδοση που θέλει τη χρησιμοποίηση όποιου μέσου είναι διαθέσιμο για την υιοθέτηση μιας συγκεκριμένης ταυτότητας, είτε αυτό αφορά ένα κούρεμα, είτε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τη γλώσσα".

Περιμένουμε σιγά-σιγά και τις βάτες να μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι.



Νεότερη Παλαιότερη