Χαλκιδική: Καταδίωξη και σύλληψη εκβιαστών

Έξτρα χρήματα για να συνεχίσει να επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του παχνιδότοπου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής να λειτουργεί ένα από τα μηχανήματα με τα οποία έπαιζαν τα μικρά παιδιά ζητούσαν τρεις άνδρες.

Σύμφωνα με τις αρχές και οι τρεις εκβιάζαν τον 57χρονο επιχειρηματία για λογαριασμό μιας 73χρονης στην οποία ανήκει το παιχνίδι.

Προηγήθηκε καταγγελία του 57χρονου, σύμφωνα με την οποία από τις αρχές Αυγούστου οι τρεις Έλληνες, μαζί με τέσσερα ακόμα άτομα, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, για λογαριασμό της 73χρονης Ελληνίδας με την οποία ο 57χρονος βρίσκεται σε αντιδικία, μετέβησαν στην επιχείρηση του που βρίσκεται στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και απαιτούσαν είτε να τους παραδώσει μηχάνημα της επιχείρησης του είτε χρηματικό ποσό προκειμένου να του επιτρέψουν την κατοχή και χρήση του μηχανήματος.

Το βράδυ της Τετάρτης οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, εντόπισαν έξω από την επιχείρηση του 57χρονου τους τρεις άνδρες, τους οποίους συνέλαβαν μετά από πεζή καταδίωξη.

Σε βάρος των τριών ανδρών, της 73χρονης και των συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για απόπειρα εκβίασης, συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης.

Νεότερη Παλαιότερη