Χαλκιδική: Νέα αίσχη, με "ρεζέρβέ' στην παραλία

Σε ρεζερβέ παραλία μετατράπηκε η παραλία στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Παραθεριστές καταγγέλλουν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι κάτοικοι και τουρίστες καταλαμβάνουν με πετσέτες, ομπρέλες ακόμα και σκηνές την παραλία, αφήνοντας τα πράγματά τους από το πρωί ως το βράδυ ακόμα και για μέρες.

«Τοποθετούν τις ομπρέλες στην άμμο, μαζί με πετσέτες και φεύγουν. Τις τελευταίες μέρες στήνουν και σκηνές όπου μέσα βάζουν τα πράγματά τους και φευγουν ή άλλες μπαίνουν μόνο και μόνο για να «πιάσουν» τον χώρο. Όταν φυσάει, τις παίρνει ο άνεμος και πέφτουν στα κεφάλια μας» καταγγέλλει ακροατής.

Η «κατάληψη» της παραλίας είναι σε όλο το μήκος της, σύμφωνα με τις καταγγελίες χωρίς να μπορούν οι λούομενοι να βρουν ελεύθερο χώρο ειδικά τώρα που η περιοχή βουλιάζει από κόσμο.

Παραθεριστής της περιοχής, ευαισθητοποιημένος από το θέμα, επικοινώνησε με τον δήμο Κασσάνδρας, ο οποίος παρέπεμψε στο λιμενικό το οποίο με την σειρά του απάντησε ότι δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με την καταγγελία λόγω φόρτου εργασίας.

Δεν υπάρχει νόμος που να το απαγορεύει, δήλωσε ο Δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Κυρίτσης, σε κάθε περίπτωση είναι αρμοδιότητα της Λιμενικής υπηρεσίας και της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.
Πηγή: Ράδιο Θεσσαλονίκη
Νεότερη Παλαιότερη