Γιορτή της Δημοκρατίας, η ορκωμοσία νεοεκλεγέντα Δημαρχου

Σε Γιορτή της Δημοκρατίας μετατράπηκε η ορκωμοσία του νεοεκλεγέντα δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου στον Δήμο Αριστοτέλη της Χαλκιδικής.
Ο καινούργιος Δήμαρχος, ο οποίος εκλέχτηκε από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, αποκτώντας έτσι την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, ορκίστηκε μαζί με όλους τους υπόλοιπους εκλεγέντες δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους σε μία λαμπρή τελετή στο Δημαρχείο που βρίσκεται στην Ιερισσό.

Μία λαμπρή τελετή η οποία εξελίχθηκε σε πραγματική Γιορτή της Δημοκρατίας καθώς νικητές και ηττημένοι των δημοτικών εκλογών, άφησαν υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον στον μεγάλο αυτό Δήμο της Χαλκιδικής, καθώς μέσα από τις ομιλίες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης διαφάνηκε η επιθυμία να υπάρξει σύμπνοια, στους στόχους εκείνους τουλάχιστον που αφορούν στην ανάδειξη του Δήμου ως πρωταγωνιστή στη νέα εποχή. 
Οπως όλοι συμφώνησαν, πρώτη προτεραιότητα όλων θα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η χάραξη μιας δημιουργικής πορείας, με κοινό στόχο το καλό της περιοχής.
Διαφανή και γενικότερα μία διάθεση από όλους,  να αφήσουν πίσω τις έριδες και της επίπονες διαφωνίες των προηγούμενων χρόνων και να προσπαθήσουν να έρθουν σε μία εποικοδομητική συνεννόηση, η οποία μόνον καλό θα προσφέρει στον Δήμο Αριστοτέλη.

Η τελετή ξεκίνησε με Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος, που απευθυνόμενος στη νέα διοίκηση και στην αντιπολίτευση, ζήτησε τη διαφύλαξη της ενότητας του λαού του Δήμου Αριστοτέλη, παραπέμποντας σε μηνύματα ενότητας των επιστολών του Αποστόλου Παύλου.

Ακολούθησε η Ορκωμοσία του Δημάρχου και όλων των νεοεκλεγέντων, και οι χαιρετισμοί των επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, του κ. Αργύρη Τσακνή, του κ. Γεωργίου Λαμπράκη, του κ. Απόστολου Παπαγεωργιου, οι οποίοι δήλωσαν έτοιμοι να ενισχύσουν το έργο της νέας Δημοτικής Αρχής, επιτελώντας εποικοδομητικά τον ρόλους ως αντιπολίτευση, διατηρώντας σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη και πρόταση.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο τέως Δήμαρχος κ. Γιώργος Ζουμπάς, ευχόμενος καλή επιτυχία στον κ. Βαλιάνο και στη νέα Δημοτική Αρχή.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του νέου Δημάρχου κ. Στέλιου Βαλιάνου που μεταξύ άλλων, περιέγραψε συνοπτικά μερικές από τις βασικές προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής, τόνισε ως αδιαπραγμάτευτη αξία της νέας διοίκησης, τη διαφύλαξη της ενότητας και την μετατροπή της σε κινητήριο μοχλό ανάπτυξης.
Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος,  με τον αντίπαλό του στις εκλογές, Αργύρη  Τσακνή

Ο νέος Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος








Οι φωτογραφίες είναι του Στέλιου Ρήγα από την Αρναία 
Νεότερη Παλαιότερη