Η συγγραφέας Λένα Μαντά σε σπάνια εμφάνιση με το σύζυγό της

Η συγγραφέας Λένα Μαντά, έχει γεννηθεί στις 30 Απριλίου 1964 στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά δεν εργάστηκε στον συγκεκριμένο τομέα. Ασχολήθηκε με τα καλλιτεχνικά και τη δημοσιογραφία. Είχε δικό της θίασο κουκλοθεάτρου που ανέβαζε έργα γραμμένα από την ίδια και δικές της διασκευές λαϊκών παραμυθιών. Δημοσίευσε άρθρα σε τοπικές εφημερίδες. Ήταν διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό, στον οποίο έκανε καθημερινά μια ενημερωτική εκπομπή και επιμελήθηκε τα διαφημιστικά σποτ.

Είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων που οι υποθέσεις τους είναι απόλυτα μέσα στα πλαίσια της πραγματικότητας, και το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2001 από τις εκδόσεις Λιβάνη. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός έχουν εκδοθεί άλλα δεκαέξι μυθιστορήματά της, καθώς και δύο συλλογές διηγημάτων. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει δύο εκατομμύρια αντίτυπα.

O φωτογραφικός φακός την εντόπισε μαζί με το σύζυγό της στο θέατρο ΔΙΑΝΑ, στην πρεμιέρα της παράστασης¨Νούρα ένα πένθιμο μπλουζ” ένα έργο υποψήφιο για 7 κορφιάτικα βραβεία από την Ακαδημία Θεατρικών Βραβείων Τέχνης. Η συγγραφέας προτίμησε το total black look και νέο hairlook: καστανά μαλλιά σε μεσαίο μήκος με αφέλειες.

Νεότερη Παλαιότερη