Ναζιστικός χαιρετισμός στην απολογία Μιχαλολιάκου

Ένταση επικράτησε στην δίκη της Χρυσής Αυγής μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Γ.Γ του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου.
"Εγώ δεν είμαι φασίστας σε καμία περίπτωση", δήλωνε στην απολογία του ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, όμως οι οπαδοί του τον διέψευσαν παταγωδώς.
Ολοκληρώθηκε η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου, γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, ο οποίος χωρίς κανέναν ενδοιασμό προσπαθώντας να απεμπλακεί από τις κατηγορίες που τον θέλουν να συμμετέχει στην εγκληματική οργάνωση, "άδειασε" εξ ολοκλήρου τόσο τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία Φύσσα, όσο και τους πρώην βουλευτές του κόμματος.

Ο Μιχαλολιάκος δεν δίστασε να μιλήσει με απόλυτη απαξία για πρώην στενούς συνεργάτες του, δήλωσε περήφανος για τις ιδέες του, τις οποίες υποστήριξε πως είναι "ποινικά αδιάφορες" και τόνισε "εγώ δεν είμαι φασίστας σε καμία περίπτωση".

Παρά τη στάση του ΓΓ της Χρυσής Αυγής, οι υποστηρικτές του δεν φάνηκαν να πτοήθηκαν ιδιαίτερα και με την ολοκλήρωση της απολογίας του στάθηκαν όρθιοι σε στάση προσοχής. Τα συνθήματα δεν άργησαν να έρθουν, ενώ σημειώθηκε ακόμη και ναζιστικός χαιρετισμός από κάποιον οπαδό με μαύρα ρούχα, τον οποίο κατέγραψε η κάμερα.

Ένταση επικράτησε στην δίκη της Χρυσής Αυγής μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Γ.Γ του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου
Τη στιγμή που ο Ν. Μιχαλολιάκος αποχωρούσε σημειώθηκαν εντάσεις ανάμεσα σε αντιφασίστες αλληλέγγυους της οικογένειας Φύσσα, οι οποίοι τον αποκαλούσαν δολοφόνο, με τους χρυσαυγίτες να απαντούν με το σύνθημα "Αίμα τιμή, Χρυσή Αυγή".

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Εφετείου με αφορμή την απολογία. Οι θέσεις του ακροατηρίου είχαν γεμίσει ήδη από τις 9 τόσο από την πλευρά των αλληλέγγυων της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, όσο και από την πλευρά των χρυσαυγιτών.

Την ίδια ώρα, 1.000 άτομα περίπου ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα για αντιφασιστική πορεία πριν την έναρξη της δίκης και βρίσκονταν εκεί.

Νεότερη Παλαιότερη