Ο έκπτωτος Ψωμιάδης, τρώει σουβλάκια στα Διαβατά

Οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» διοργανώνουν το μπάρμπεκιου «διαμαρτυρίας» στη συμβολή των οδών Αγίου Γεωργίου και 28ης Οκτωβρίου. 
Την ίδια ώρα η ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποιεί "αντιρατσιστική συγκέντρωση".





Το μπάρμπεκιου και οι διαμαρτυρίες
Το «μπάρμπεκιου», όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές στην ανάρτησή τους, γίνεται "ενάντια στην παράνομη μετανάστευση στη χώρα" Στην ανάρτηση παρατίθεται και το μήνυμα ότι «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Οι διοργανωτές έχουν στήσει τις ψησταριές μέσα στον οικισμό των Διαβατών, δύο χιλιόμετρα περίπου από τον χώρο του camp των προσφύγων.
Η διοργάνωση δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει κόσμο καθώς οι συμμετέχοντες είναι λιγότεροι από τα τους ανθρώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης που καλύπτουν το δρώμενο
Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του έκπτωτου νομάρχη και δημοτικού συμβουλου  Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη  Ψωμιάδη, ο οποίος αφού απόλαυσε κάποιους μεζέδες, φωτογραφήθηκε από τα ΜΜΕ και έκανε κάποιες δηλώσεις υποστήριξης στους διοργανωτές, αποχώρησε από το χώρο της εκδήλωσης.

Στον αντίποδα, η "Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή", εκμεταλλευόμενοι τον θόρυβο που ξεσήκωσε η διοργάνωση του ψησίματος διοργάνωση κινητοποίηση την ίδια ώρα έξω από το κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά, κατορθώνοντας να συγκεντρώσει γύρω στα 10 άτομα.




Νεότερη Παλαιότερη