"Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" : Φλέγεται το μοναδικό Ρωσικό αεροπλανοφόρο

Πυρκαγιά ξέσπασε στο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» σήμερα στη διάρκεια εργασιών συντήρησης στο ρωσικό λιμάνι Μουρμάνσκ στην Αρκτική.Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι αγνοούνται τρεις εργάτες, όμως οι δύο εντοπίστηκαν.

Ένας εξακολουθεί να αγνοείται. «Έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», διευκρίνισε πηγή των υπηρεσιών διάσωσης στο TASS.

Πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από το πάνω κατάστρωμα και πως πυκνός μαύρος καπνός υψώνεται από το πλοίο.

Το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» είχε ήδη υποστεί ζημιές τον Οκτώβριο 2018 όταν είχε βυθιστεί η πλωτή δεξαμενή στην οποία βρισκόταν.
Το πρακτορείο Ria Novosti, το οποίο επικαλείται τη διεύθυνση του ναυπηγείου Ζβεζντότσκα όπου γίνονται οι εργασίες, μετέδωσε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια ηλεκτροκόλλησης.

«Πρόκειται για ανθρώπινο λάθος», επεσήμανε ο Αλεξέι Ραχμάνοφ επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας που διαχειρίζεται το ναυπηγείο μιλώντας στο Interfax. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα διεξαχθεί έρευνα για να το αν τηρούνταν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι βρίσκονταν στο αεροπλανοφόρο όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, σύμφωνα με τη διεύθυνση του ναυπηγείου. «Όλοι όσοι συμμετείχαν σε εργασίες στο αεροπλανοφόρο απομακρύνθηκαν», πρόσθεσαν.

Νεότερη Παλαιότερη