Οι «Τομές» επιστρέφουν στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»

Οι «Τομές» επιστρέφουν
στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»
τη Δευτέρα 9 και την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στις 21:00

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, την οποία ακολούθησε η παράσταση της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και σχόλια, το θεατρικό έργο «Τομές» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Άγγελου Παπαδάκη επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» τη Δευτέρα 9 και την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 21:00.

Η θεατρική ομάδα «Actors Social Club», μετά το πετυχημένο ξεκίνημά της με την κωμωδία «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε Μια Ώρα» και το πρωτότυπο μιούζικαλ «Τώρα Θα Ξέρεις Γιατί» τη σεζόν 2018-2019, συνεχίζει φέτος με το σπονδυλωτό έργο «Τομές».

Λίγα Λόγια για το Έργο
Η ερωμένη του πατέρα μου
Μια έκθεση με τίτλο «Το αγαπημένο μέλος της οικογένειάς μου» είναι αρκετή για να ξεμπροστιάσει ξεκαρδιστικά την υποκρισία της μικροαστικής οικογένειας μέσα από τα μάτια ενός παιδιού.
Κατάλληλη
Ένα φευγαλέο συμβάν στο Λονδίνο του παρελθόντος γεμίζει ερωτηματικά έναν άντρα. Έχασε την ευκαιρία του; Μπορεί η σάρκα να θυμάται όσο το μυαλό;
Απόγευμα Κυριακής
Η βαριά αίσθηση του απογεύματος Κυριακής έχει άλλη χροιά για δύο κόρες που πρόσφατα έχασαν τη μητέρα τους. Αδειάζοντας το σπίτι όμως, δε μπορείς να πετάξεις και τις μνήμες. Γιατί η μαμά κάπνιζε; Γιατί δεν ήταν μια καλή μαμά; Η συγχώρεση έχει δυσβάσταχτο βάρος και έρχεται αργά.
Παίζουν: Σπυριδούλα Γενιτσαρίδου, Αρετή Καρβέλη, Παναγιώτης Μασούγκας, Ελένη Παναγοπούλου, Ειρήνη Παπαδάκη, Βαγγέλης Παρμάκης
Κείμενο- Σκηνοθεσία: Άγγελος Παπαδάκης
Σημείωμα σκηνοθέτη:
Οι άνθρωποι είναι μνήμη, φαντασία και ερωτηματικά. Με αυτά τα υλικά γράφτηκαν τα έργα. Τα τρία μονόπρακτα έργα ( «Η Ερωμένη του Πατέρα Μου», «Κατάλληλη», «Απόγευμα Κυριακής» ) που φτιάχνουν αυτή τη θεατρική «συλλογή», γράφτηκαν σε διαφορετικές περιόδους και από διαφορετικά σημεία έμπνευσης. Μεγαλώνοντας, συνειδητοποίησα ότι είχαν –εν αγνοία μου- έναν συνεκτικό κρίκο: συμβάντα που αποτελούν τομές στη ζωή του ανθρώπου. Η βαρύτητα κάποιων γεγονότων μας αλλάζει τη ματιά, την αντίληψη, μας αφήνει πληγές και μας βάζει σε νέα πορεία, είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι. Επειδή η ζωή είναι ένα ευρύ φάσμα, το γέλιο, το πάθος, η μοναξιά, το δάκρυ, συνυπάρχουν μέσα στην κάθε τομή.
Οπότε σας περιμένουμε:
Τομές.

Info:
Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»
Μεταμορφώσεως 7, Τηλέφωνο: 2310/458.591
Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 7€ (μειωμένο, ανέργων, ΑΜΕΑ, μαθητικό/ φοιτητικό)
Νεότερη Παλαιότερη