Ψευδής είδηση η «απόπειρα απαγωγής παιδιού»

Αναρτήσεις που προκαλούν ανησυχία και αναστάτωση, με εκατοντάδες αναπαραγωγές, και αναφορές σε «απαγωγές- αρπαγές παιδιών» σε όλη την επικράτεια!
Τα παιδιά που ευαισθητοποιούν τα αντανακλαστικά της κοινής γνώμης, και προκαλούν συναίσθημα. Το «ευαίσθητο σημείο» της κοινωνίας, κάποιοι άκριτα ή και με δόλο, εκμεταλλεύονται κάποιοι για να δουν τις αναρτήσεις τους να δέχονται αποδοχής και like αν δεν έχουν στοχευμένα κίνητρα !

Στη Βέροια, ανάρτηση στην οποία διαχειριστής διαδικτυακού ιστότοπου περιέγραφε απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και ζητούμε αναπαραγωγή από τους συνεργάτες του, υποστηρίζοντας ότι έχει προσωπική γνώση για το περιστατικό της απόπειρας αρπαγής ανηλίκου που περιέγραφε, προκάλεσε έντονη ανησυχία. 
Για την τοπική Διεύθυνση Αστυνομίας, δεν είχε γίνει καμία επίσημη καταγγελία, αν και στη σχετική ανάρτηση υπήρχε αναφορά και επίκληση σε περιπολικό και αστυνομική εμπλοκή. 

Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Βέροιας, αναζήτησαν και εντόπισαν το άτομο που προχώρησε στην ανάρτηση για την «απόπειρα απαγωγής 15άχρονου» και τους αποκάλυψε ότι τίποτα από όλα όσα περιέγραφε δεν ανταποκρινόταν σε πραγματικό περιστατικό, άλλα προχώρησε στην ανάρτηση βασισμένη σε παλιότερη καταγγελία από ανήλικο στην περιοχή για απόπειρας αρπαγής, με αφορμή τη διακίνηση ανάλογων περιστατικών ανά την επικράτεια το δημοσίευμα του.

Από την Ασφάλεια της Βέροιας, ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα για τον επικίνδυνο διασπορέα ψευδών ειδήσεων, ο οποίος ζήτησε την Ποινική Δίωξη του για διασπορά ψευδών ειδήσεων και πρόκληση ανησυχίας στην κοινή γνώμη.
Νάντια Αλεξίου
Νεότερη Παλαιότερη