Αστέρας της Premier League, στην Εθνική Ελλάδας ;

Με δημοσίευμά της η «Telegraph» αναφέρει πως ο Τζον Φαν’τ Σιπ θέλει να καλέσει στην Εθνική Ελλάδας τον δεξιό μπακ της Σέφιλντ, Τζορτζ Μπάλντοκ, που έχει ρίζες από την χώρα μας
Την περίπτωση του δεξιού μπακ της Σέφιλντ, Τζορτζ Μπάλντοκ, φαίνεται πως εξετάζει ο Τζον Φαν’τ Σιπ για τις επόμενες κλήσεις στην Εθνική Ελλάδας.

Όπως υποστηρίζει η «Telegraph», o ακραίος αμυντικός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ διανύει μια εξαιρετική σεζόν και ο Ολλανδός τεχνικός της «γαλανόλευκης» θέλει να τον πείσει να αγωνιστεί με την φανέλα της Ελλάδας, αφού έχει ρίζες από την χώρα μας.

Μάλιστα, ο Φαν’τ Σιπ θέλει να εκμεταλλευτεί και το γεγονός πως δεν υπάρχει χώρος στο δεξί άκρο της άμυνας στην εθνική Αγγλίας αφού υπάρχουν ήδη οι Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ και Κίεραν Τρίπιερ, ενώ για... back-up υπάρχει τόσο ο Κάιλ Γουόκερ όσο και ο Βαν Μπισάκα.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ είναι 26 ετών και δηλώνει έτοιμος να κάνει μεταγραφή στην Εθνική Ελλάδας. Πρόκειται για τον δεξιό μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ο οποίος εκτός από ποδοσφαιριστής δηλώνει και γενεαλόγος. Για να ξέρουμε τι λέμε γενεαλογία είναι η μελέτη και ανακάλυψη-δημιουργία ενός γενεαλογικού δέντρου. Για τον σκοπό αυτό απαιτείται η συλλογή ονομάτων συγγενών, ζώντων και νεκρών, και ο προσδιορισμός των σχέσεων μεταξύ τους.

Αυτό ακριβώς έκανε ο Μπάλντοκ και αφού συνέχισε με τη μελέτη των κανόνων της FIFA περί επιλεξιμότητας στις Εθνικές ομάδες, έβγαλε το συμπέρασμα: «Προφανώς και τηρώ τις προϋποθέσεις να επιλεχθώ στην Εθνική Ελλάδας».

Αυτό δήλωσε στην thestar.co.uk και πρόσθεσε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η Άρσεναλ και ο Ολυμπιακός. Επίσης ότι δεν γνωρίζει τη γλώσσα: «Ένας από τους παππούδες μου ήταν από την Ελλάδα και αυτό φαίνεται να είναι αρκετά καλό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κοιτάζοντας την ομάδα τους, έχουν παίκτες από την Άρσεναλ και τον Ολυμπιακό. Και ότι δεν μιλάω τη γλώσσα».

Παρεμπιπτόντως ποδόσφαιρο παίζει και ο αδερφός του, ο 36χρονος Σαμ Μπάλντοκ. Αγωνίζεται στη Ρέντινγκ ως επιθετικός και υπήρξε διεθνής με την Κ-20 της Αγγλίας.
Νεότερη Παλαιότερη