Θεσσαλονίκη : Ανοικτή επιστολή μαθητή, προς τον Δήμαρχο Ζέρβα

Λάβαμε επιστολή από αναγνώστη μας, μαθητή της Θεσσαλονίκης,  η οποία απευθύνεται δημόσια στον Δήμαρχο κύριο Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Την δημοσιεύουμε  αυτούσια, χωρίς καμία δική μας παρέμβαση.

 Η επιστολή έχει ως εξής :
"Όπως μάθαμε από την ΕΛΜΕ ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προωθεί το κλείσιμο του σχολικού συγκροτήματος που αποτελείται από 4 σχολεία (20οΓΕΛ-2ο ΚΑΙ 4οΓΥΜΝ. 1οΠΕΙΡ.) με την αιτιολογία της ανακαίνισης θα κάνουν τα σχολεία μας ένα μεγάλο εργοτάξιο και όπως γνωρίζουμε όλοι στην Ελλάδα κανένα έργο δεν τελειώνει ποτέ για πολλοίς και διάφορους λόγους. 

Όλοι εμείς οι μαθητές αρνούμαστε να αποχωρίσουμε από τα σχολεία μας δεν υπάρχει υποδομή για το που θα στεγαστούν οι μαθητές όλων των παραπάνω σχολείων. Επίσης, δεν θεωρούμε δίκαιο για τους καθηγητές μας να μην ξέρουν πού θα βρεθούν αύριο. 

Μας έχουν δώσει μια ροή στα μαθήματα σε όλους τους τομείς. Κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους και η ανταμοιβή τους είναι να έχουν κάθε μέρα άγχος για τη δουλεία τους? Ζητάμε από τον Δήμαρχο της πόλης μας και τους συνυπεύθυνους που αποφασίζουν να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας και με το μέλλον μας. 

Δηλώνουμε ότι θα έρθουμε σε συνεννόηση με μαθητές και από αλλά σχολεία που έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς, και θα αγωνιστούμε μαζί. 
Καλούμε εσάς κύριε Δήμαρχε να δείξετε ευαισθησία στο θέμα μας και να σκύψετε ο ίδιος πάνω από το πρόβλημα είμαι σίγουρος οτι εσείς θα μας βοηθήσετε να βρούμε μια σωστή λύση για όλους εμάς τους μαθητές όχι όπως ο αγενής κύριος Κυριζίδης στην προχθεσινή συνάντηση που είχαμε στο Δήμο, που το μόνο που είχε στην συνάντηση ήταν η επιθετικότητα και οι προτάσεις του ποδαριού. 
Μιλάμε για παιδικές ψυχές, λέμε ναι στο έργο αλλά με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. 

Δεν μπορεί ένας μαθητής να χρειάζεται μια ώρα να φτάσει στο σχολείο του το πρωί,ούτε ένα παιδί της έκτης που θα πάει γυμνάσιο μπορεί να φεύγει από τον Αγιο Θεράποντα και να πηγαίνει μέχρι το 24ο στην Παπαναστασίου. Ρίξτε μια ματιά κύριε Δήμαρχε στο δήμο Γρεβενών που έφτιαξαν ενεργιακή αναβάθμιση χωρίς να απομακρύνουν τους μαθητές καμιά φορά μας κάνει καλό να παίρνουμε ιδέες απο καλύτερους δήμους. 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με σεβασμό 
ο μαθητής                                                                                                                              ΚΑΛΙΜΤΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ "
Νεότερη Παλαιότερη