IKEA : Αποζημίωση 41 εκατ. ευρώ σε πελάτη της

Ο Σουηδικός κολοσσός επίπλων ΙΚΕΑ συμφώνησε να πληρώσει 41.228.612 ευρώ στους γονείς μικρού παιδιού που έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από συρταριέρα.

Ο Τζόζεφ Ντούντεκ, δύο ετών, πέθανε από ασφυξία τον Μάιο του 2017 στο σπίτι της οικογένειάς του στην Καλιφόρνια, όταν η βάρους 32 κιλών συρταριέρα Malm έπεσε πάνω του. 

Η συρταριέρα αυτή είχε ανακληθεί έναν χρόνο νωρίτερα για λόγους ασφαλείας καθώς είχε εμπλακεί στον θάνατο άλλων τριών παιδιών. Σύμφωνα με τους δικηγόρους, πρόκειται για τον πιο ακριβό εξωδικαστικό συμβιβασμό για θάνατο παιδιού στην αμερικανική ιστορία.

«Αν και κανένας συμβιβασμός δεν μπορεί να αλλάξει τα τραγικά γεγονότα που μας έφεραν εδώ, για την οικογένεια αλλά και για όσους έχουν εμπλακεί είμαστε ευγνώμονες που αυτή η διαδικασία έφτασε σε ένα τέλος» δήλωσε εκπρόσωπος του Ikea.

Στη δική τους ανακοίνωση οι γονείς του άτυχου αγοριού, η Τζολίν και ο Κρεγκ Ντούντεκ, δηλώνουν «συντετριμμένοι» από την απώλεια του γιου τους. «Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι ο δύο ετών γιος μας θα μπορούσε να κάνει μια συρταριέρα μόλις 76 εκατοστών να αναποδογυρίσει και να τον καταπλακώσει. Μάθαμε αργότερα ότι αυτή ήταν ασταθής εξαιτίας του σχεδιασμού της» δήλωσαν χαρακτηριστικά και πρόσθεσαν: «Λέμε την ιστορία μας επειδή δεν θέλουμε αυτό να συμβεί σε άλλη οικογένεια».

Νεότερη Παλαιότερη