Party στο "Υψιλον"

Έφτασε η στιγμή!

Η Monstrare Art Group παρουσιάζει το (μετα) εκπαιδευτικό πρόγραμμα MIMESIS και σας προσκαλεί σε ένα
Πάρτι Εξοικείωσης

Εξοικειωθείτε με το πλάνο τις βραδιάς, αγνοήστε dress code και προκαταλήψεις και ελάτε στο ραντεβού, θα είναι αμίμητο.

Το Πού:
Ypsilon

Το Πότε:
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου
21:00

Το Γιατί:
Προς εξοικείωση, μίμηση, αυθόρμητο & ενστικτώδες λίκνισμα

Το Πρόγραμμα:

21:00: Άφιξη
21:15: Project MIMESIS: Η εξοικείωση
Ο Θωμάς Βελισσάρης συστήνει το πρόγραμμα και οι απορίες λύνονται
22:00: Post-Intimacy Dancing | Special Dj Set Jim Captain


Λίγα λόγια για τους βιαστικούς (spoiler alert):
Το Project Mimesis είναι ένα (μετά) εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στις παραστατικές τέχνες. Ο κεντρικός κoρμός του προγράμματος βασίζεται στην μιμική τέχνη και τεχνική και διακλαδώνεται αντίστοιχα στις τέχνες του θεάτρου (υποκριτική, αυτοσχεδιασμός-παντομίμα, δημιουργική αναπαράσταση/σκηνοθεσία), του χορού, και της δημιουργικής (θεατρικής) γραφής.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως Σώμα και Λόγος στο Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου (εργαστήρι υποκριτικής πάνω στους Όρνιθες του Αριστοφάνη – Ιούνιος 2013) και εισηγητής του είναι ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας Θωμάς Βελισσάρης.

Το Project Mimesis βασίζεται στην έννοια της μίμησις όπως αυτή περιγράφηκε – κατ’ αρχάς – από τον Αριστοτέλη:
«... η μίμηση είναι σύμφυτη ιδιότητα στους ανθρώπους από την παιδική τους ηλικία, σύμφυτο είναι επίσης σ’ όλους τους ανθρώπους να χαίρονται βλέποντας τα έργα της μίμησης... η μίμηση, η μελωδία, και ο ρυθμός είναι έμφυτα στον άνθρωπο...» (μτφ. Στάθη Δρομάζου)
Το Project Mimesis, από την αρχή της εφαρμογής του πρόκειται να χωρίζεται σε θεματικές ενότητες, με στόχο την έρευνα, την διδασκαλία και την δια βίου μάθηση, πάνω σε ζητήματα που θα προκύπτουν με αφορμή κάθε φορά την έννοια της (ανά) παράστασης.

Η πρώτη ενότητα, που θα λειτουργήσει φέτος πιλοτικά, ονομάζεται MID και είναι μία παράλληλη έρευνα – μελέτη βασισμένη στο Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας του Shakespeare και στο CRAVE της Sarah Kane.
Η έρευνα αφορά στην υποκριτική, στην δημιουργική αναπαράσταση/σκηνοθεσία και στην δημιουργική θεατρική γραφή.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 12 συναντήσεις – μαθήματα και 1 παρουσίαση της δουλειάς. Κάθε Σάββατο από τις 15 Φεβρουαρίου, ώρες 12.00 - 15.00 (στο GREY STUDIO) έως και τις 30 Μαΐου (παρουσίαση στο FIX in ART).
Το Project Mimesis στηρίζεται εκπαιδευτικά από την Monstrare Art Group (καλλιτεχνικός συντονισμός: Θωμάς Βελισσάρης)
Το φετινό – πιλοτικό – πρόγραμμα, απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την σχέση του σώματος με την παραστατικότητα, αλλά και σε όλους όσοι επιθυμούν να (μετά) εκπαιδευτούν πάνω στις παραστατικές και αφηγηματικές τέχνες.


Be intimate.
Be there!

Monstrare Art Group

Νεότερη Παλαιότερη