Οι vegan λεσβίες του Master Chef : Μια σχέση...έπος !!!

H Ντέμη Γεωργίου που τη γνωρίσαμε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από την τηλεόραση, στην πρεμιέρα του MasterChef 4, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία για να στρέψεις το ενδιαφέρον σου (την αδιάκριτη περιέργειά σου;) πάνω της.

Κατ' αρχάς είναι vegan εδώ και 5 χρόνια και θέλει να κερδίσει σε διαγωνισμό μαγειρικής. Αυτό από μόνο του είναι τουλάχιστον παράλογο. Μια ορκισμένη χορτοφάγος να διεκδικεί το έπαθλο του MasterChef. «Θέλω να είμαι η πρώτη vegan γυναίκα MasterChef» είπε η 34χρονη διαγωνιζόμενη απέναντι στους τρεις κριτές του reality μαγειρικής. «Και μάλιστα αν κερδίσω το έπαθλο, θέλω να ανοίξω μια vegan σχολή μαγειρικής» εξήγησε.

Η vegan γαλλική κρεμμυδόσουπα σε δική της παραλλαγή που έφτιαξε σε αυτή την πρώτη της οντισιόν, δεν την έκανε να κλάψει καθόλου-παρά τα κρεμμύδια- αλλά της έδωσε τη μαγειρική ποδιά για να συνεχίσει στην επόμενη φάση του παιχνιδιού. «Εντάξει, θα δω μέχρι πού μπορώ να φτάσω, να ξεπεράσω τα όριά μου. Όπως και στο wine tasting, δεν έχω σκοπό να καταπιώ κάτι» ξεκαθάρισε στους κριτές, αφήνοντας τα φιλέτα, τις μπριζόλες και τα σουβλάκια εκτός συναγωνισμού. Στη λογική απορία της επιτροπής, πώς τη βγάζει το Πάσχα, ήρθε ακαριαία η απάντησή της ότι το φτάνει μέχρι και φρυγαδέλια.

Υπάρχει όμως ένας ελέφαντας μες στο δωμάτιο. Δεν μπορεί να κάνουμε ότι δεν τον βλέπουμε. Η Ντέμη που είναι βαφτισμένη Δήμητρα, είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλη και δεν θέλει να το αποσιωπήσει. Αντιθέτως, με την εμφάνισή της είναι ξεκάθαρο ότι θέλει να στείλει προς τα έξω ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού, υπέρ της διαφορετικότητας. «Μαζί μου, εκτός από τα αδέρφια μου και τους φίλους μου, είναι και η σύζυγός μου, η Άλκηστις που παρόλα τα δύσκολα που περνάει λόγω του ό, τι είμαστε παντρεμένες, είναι σήμερα εδώ και με στηρίζει και την ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό» λέει η Ντέμη μπροστά στην κάμερα και κάνει το αυτονόητο να ακούγεται προκλητικό.

Ή μάλλον, αντισυμβατικό για την μικροαστική ηθική. Εκείνη τη στιγμή πατάει το κόκκινο κουμπί στην υποκρισία του τηλεθεατή, δικαιώνοντας από την άλλη απολύτως τη reality ταυτότητα του παιχνιδιού. «Το οικογενειακό μου κλίμα είναι αρκετά φορτισμένο, οπότε συγκινούμαι όταν δικοί μου άνθρωποι με στηρίζουν.
Θέλω να δείξω πώς είναι σήμερα να είσαι παντρεμένη με μια άλλη γυναίκα και επιτέλους η κοινωνία πρέπει να αρχίσει να το βλέπει ξεκάθαρα ότι υπάρχει και να μην συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν» λέει δυναμικά.

Ένα love story - πόλεμος
Οι δύο γυναίκες είναι ζευγάρι εδώ και 8 χρόνια, και παντρεμένες τον τελευταίο χρόνο. Η Άλκηστις Αλεξανδράτου επίσης σεφ, έχει χωρίσει από τον σύζυγό της, με τον οποίο έχουν αποκτήσει μία κόρη κι ένα γιο που είναι στην εφηβεία. Η ερωτική έλξη, όταν ήταν μικρές, που ένιωθε η Άλκηστις για την κατά 2 χρόνια μικρότερη παιδική της φίλη Ντέμη, ήταν κάτι που δεν μπορούσε να κατανοήσει στην αρχή.
Τα δύο κορίτσια μεγαλώνοντας χάθηκαν.
Η Άλκηστις παντρεύτηκε, δημιούργησε οικογένεια, έγινε μητέρα, μέχρι που ξανασυνάντησε τον παιδικό της έρωτα και αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στη ζωή της. Κόντρα στους γονείς της και τον πρώην σύζυγό της, με ένταση και διαφωνίες, επέλεξε να ζήσει μαζί με την Ντέμη.
Οι δύο γυναίκες προχώρησαν σε σύμφωνο συμβίωσης πριν από έναν χρόνο, εξωθώντας στα άκρα τις σχέσεις της Άλκηστις με τους γονείς της που δεν ήθελαν να το δεχτούν, αλλά και με τον πρώην σύζυγό της και πατέρα των παιδιών τους.

Η Ντέμη μιλώντας στο MasterChef εξήγησε ότι ξεκίνησε να μαγειρεύει vegan για να αντιμετωπίσει μια αλλεργία της συζύγου της και στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη της και θέματα ηθικής γύρω από τη διατροφή, αποφάσισε να υιοθετήσει τη vegan φιλοσοφία και διατροφή. Μάλιστα οι δυο γυναίκες έχουν ανοίξει εδώ και 3 χρόνια ένα vegan εστιατόριο στο Γκάζι. Το Lime Bistro στην οδό Δεκελέων.

«Και ποιος μαγειρεύει στο σπίτι;» ρωτάνε την Ντέμη από την επιτροπή. «Κανείς» απαντά. «Παραγγέλνουμε delivery ή από το μαγαζί». Και όταν της υπενθυμίζουν το γνωστό κλισέ ότι τα ζευγάρια δεν πρέπει να βλέπονται όλη τη μέρα και να δουλεύουν μαζί, η Ντέμη πάλι ισορροπεί: «Χωρίζουμε βάρδιες στο μαγαζί. Έχουμε καταφέρει να χωρίσουμε ότι ο καναπές είναι για τα προσωπικά και το τραπέζι για τα επαγγελματικά. Είναι πολύ επιτυχημένο. Ειδικά αν έχεις θέληση και αγάπη, πετυχαίνει μια χαρά».

«Φοράω πάντα ροζ γάντια γιατί πιστεύω στις υπερδυνάμεις των γυναικών»
Η Ντέμη είναι ακτιβίστρια, καθώς ετοιμάζει τη γαλλική vegan κρεμμυδόσουπα. Φοράει τα ροζ γάντια μαγειρικής και κάνει το δικό της statement. Αποκαλύπτει ότι τρελαίνεται για τα extreme sports, ότι έχει κάνει πρωταθλητισμό στο gaming και γυαλίζουν τα μάτια της. Ήταν η αδάμαστη Velocity στο Counter-Strike. Φοράει την πολυπόθητη ποδιά-εισιτήριο για το όνειρό της και βγαίνει ενθουσιασμένη από την πόρτα του στούντιο, πέφτει στην αγκαλιά της Άλκηστις και «"Κράταγαν" τα κρεμύδια μου» της λέει. Η Άλκηστις πάντα την παρατηρεί για τoν χρόνο που δίνει στα βραστά λαχανικά της.

Η τηλεόραση μπορεί να διογκώνει την αλήθεια, αλλά κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να υιοθετεί την οπτική της. Οι δύο γυναίκες που θέλουν και τολμούν το τηλεοπτικό τους outing μπορεί να έχουν -και έχουν- κάθε λόγο να το κάνουν, ακόμη και αν ο ακτιβισμός τους φοράει το καπέλο του τηλεοπτικού reality. Έτσι κι αλλιώς, όλοι είναι «ενήλικοι μες στο δωμάτιο». Οι υπόλοιποι ας ενηλικιωθούν.

Νεότερη Παλαιότερη