Λονδίνο : 235 Έλληνες εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια

Λονδίνο : 235 Έλληνες εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια
Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη βρετανική πρωτεύουσα δίνει οδηγίες στους περίπου 200 Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο διεθνές αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου
Επείγουσα ανακοίνωση για τους Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο διεθνές αεροδρόμιο Stansted του Λονδίνου εξέδωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η μη πραγματοποίηση των δρομολογίων οφείλεται στην απαγόρευση πτήσεων μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που, όπως αναφέρει, γνώριζαν όλες οι εταιρείες.

Η πρεσβεία σημειώνει ότι όσοι δεν έχουν άλλο τρόπο να επιστρέψουν, θα πρέπει να επιστρέψουν στις πόλεις διαμονής τους και από αύριο Πέμπτη να εγγραφούν στην κατάσταση των αιτούντων επαναπατρισμό.

Άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες ή δεν έχουν δυνατότητα διαμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρακαλούνται να ενημερώσουν την Πρεσβεία και να υποβάλουν αίτημα προτεραιότητας.

Ο επαναπατρισμός τους θα αποφασισθεί από την ελληνική κυβέρνηση και βάσει του προγραμματισμού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η πρεσβεία, τέλος, επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποχώρηση των επιβατών από το αεροδρόμιο Stansted, καθώς η παραμονή τους εκεί δεν επισπεύδει την διευθέτηση του προβλήματος, είναι παράτυπη και εγκυμονεί υγειονομικούς κινδύνους.

Για 35 Έλληνες που είναι εγκλωβισμένοι μαζί του στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο Λονδίνο, έκανε λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο φοιτητής Αγγελος Βρύνας, που σπουδάζει ιατρική στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η προγραμματισμένη πτήση για τις 11.55 χθες ακυρώθηκε ξαφνικά, κι ενώ έγινε rebooking για τις 12.15, οι βρετανικές αερογραμμές της British Airways προχώρησαν σε νέα ακύρωση.

Κάποιοι κοιμήθηκαν στο αεροδρόμιο, άλλοι πλήρωσαν υπέρογκα ποσά για διαμονή σε μία χώρα που βρίσκεται σε εθνική καραντίνα (lockdown), δήλωσε ο Έλληνας φοιτητής, τονίζοντας ότι σε χειρότερη θέση είναι οι συμπατριώτες του που πραγματοποιούσαν εκεί ενδιάμεση στάση.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν την ίδια ώρα, εκτάκτως, ότι «παγώνουν» μέχρι τέλος Απριλίου, όλες οι πτήσεις στο City του Λονδίνου.
Νεότερη Παλαιότερη