‘’Σημαντική η ενσωμάτωση της Οδηγίας για τα εμπορικά σήματα για την προστασία των Μακεδονικών προϊόντων.’’

Ο Απ. Πάνας για το σχέδιο νόμου του Υπ. Ανάπτυξης για τα Εμπορικά Σήματα: ‘’Σημαντική η ενσωμάτωση της Οδηγίας για τα εμπορικά σήματα για την προστασία των Μακεδονικών προϊόντων.’’
Με την τοποθέτησή του ως Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Εμπορικά σήματα - ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2436», ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, τόνισε τη σημασία της εφαρμογής του ευρωπαϊκού πλαισίου για την προστασία των εμπορικών σημάτων και την απλοποίηση του πλαισίου ελέγχου και κατοχύρωσής τους, στην ελληνική νομοθεσία.

Ο κος Πάνας επεσήμανε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η υπό ψήφιση συμμόρφωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οδηγία για τα εμπορικά σήματα, από τη στιγμή που διευρύνεται το πεδίο προστασίας τους. 
Έτσι θα λυθούν θέματα αμφισβήτησης της προέλευσης και της ταυτότητας προϊόντων όπως τα Μακεδονικά, ειδικά μετά τη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών. 
Η, δε, απλοποίηση των διαδικασιών κατοχύρωσης των σημάτων διευκολύνει ιδιώτες και επιχειρήσεις που θέλουν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Στηρίζω κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που ενισχύει την προστασία των ελληνικών προϊόντων και εν γένει τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού με απώτερο στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.»
Νεότερη Παλαιότερη