Σκηνές αλλοφροσύνης, στην δίκη των φονιάδων της Ελένης Τοπαλούδη

Σε παραληρηματική κατάσταση εμφανίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο 23χρονος Ροδίτης, που κατηγορείται ότι μαζί με ακόμη έναν νεαρό αλβανικής καταγωγής βασάνισαν, βίασαν και σκότωσαν την φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη, πριν έναν χρόνο στην Ρόδο.

Ο 23χρονος, πριν ακόμη ξεκινήσει η συνεδρίαση του δικαστηρίου άρχισε να μιλά προς την άδεια, εκείνη την στιγμή, Έδρα, λέγοντας πως δεν είναι δολοφόνος και πως δεν τον εκπροσωπεί ο συνήγορος του, Θόδωρος Μαντάς. Στον μονόλογο που είχε, απευθυνόμενος σε απόντες δικαστές, ο νεαρός ανέφερε πως ζητά αποδείξεις για όσα του καταλογίζουν, ενώ ειδικά στην εισαγγελέα, κοιτώντας την καρέκλα της στην Έδρα, είπε: «Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη την βοήθησα, έκλαψα για την πάρτη της».

Από την ακραία και αδικαιολόγητα επιθετική συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν γλύτωσε ούτε ο 21χρονος συγκατηγορούμενος του αλβανικής καταγωγής, ο οποίος παρακολουθούσε το παραλήρημα του άλλοτε φίλου του, χαμογελώντας. 
«Θα σου σπάσω τα κόκαλα, δολοφόνε», είπε ο Ροδίτης στον 21χρονο και οι αστυνομικοί έσπευσαν να μπουν ανάμεσά τους.

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι του 23χρονου, υποστήριξαν ότι βλέπουν αυτή τη συμπεριφορά από τον εντολέα της, εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…» ακούστηκε τότε ο 23χρονος να λέει στο δικηγόρο του. Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας είπε στον κατηγορούμενο: «Εδώ αυτά που ξέρετε δε περνάνε, θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».

-Κατηγορούμενος (προς το δικηγόρο του): 
Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησα την έσωσα…
-Εισαγγελέας: 
Πρόκειται περί παράστασης, η παράσταση όμως που δεν έχει θεατές.
Νεότερη Παλαιότερη