Eχασε τη μάχη με τον κορωναϊό, ο Μιχάλης Τσουκιάς




Η Eλληνική ορειβασία από σήμερα είναι πιο φτωχή. Ο Μιχάλης Τσουκιάς έδωσε άνιση μάχη με τον κοροναϊό και δεν τα κατάφερε


Ποιος ήταν ο Μιχάλης Τσουκιάς
Aρχηγός τριών Ελληνικών ορειβατικών αποστολών στα Ιμαλάια, το 1985 στο Annapurna (η πρώτη ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια), το 1987 στο Ama Dablam (πρώτη επιτυχής ελληνική αποστολή στα Ιμαλάια και το πιο δύσκολο τεχνικά βουνό) και το 1989 στα Lobuche και Island Peak, εκπαιδευτική αποστολή για την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης.


Αρχηγός της πρώτης Διεθνούς Εκπαιδευτικής Ορειβατικής Αποστολής για νεαρούς ορειβάτες στα Ινδικά Ιμαλάια, στο Kamet το 1990, αρχηγός της πρώτης πετυχημένης Ελληνικής αποστολής στην Ανταρκτική το 2000, με ανάβαση της υψηλότερης κορυφής (Vinson - 5140μ), αναβάσεις στα βουνά Kinabalou - 4001μ, στο Βόρνεο και στο Kilimanjaro - 5.895μ, στην Τανζανία. Γ

Υπήρξε για 4 χρόνια πρόεδρος του ΕΟΣ Αθήνας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης, με αρμοδιότητα την εκπαίδευση και ορεινή διάσωση και αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Διεθνή Ένωση Αλπινισμού (UIAA), στην Επιτροπή Ορειβατικών Αποστολών.

Διετέλεσε για 4 χρόνια πρόεδρος του επαγγελματικού σωματείου των Ελλήνων Οδηγών Βουνού.

Το 1996 εισήγαγε στην Ελλάδα το νέο σπορ της κατάβασης φαραγγιών με σχοινιά (Canyoning) ανοίγοντας τις πιο πολλές από τις σήμερα γνωστές διαδρομές.

Ιδρυτής της πρώτης στην Ελλάδα εταιρίας υπαίθριων δραστηριοτήτων (Trekking Hellas).



Νεότερη Παλαιότερη