Μάρτιος στο Hehe Art, Play & Therapy

Όλα όσα περιμένουν μικρούς και μεγάλους
τον Μάρτιο στο Hehe Art, Play & Therapy!

Το Hehe Art, Play & Therapy σας περιμένει και τον Μάρτιο στον ειδικά εξοπλισμένο χώρο του στην Κώστα Βάρναλη 54, στην Πυλαία, με παιδαγωγούς κατάλληλα εκπαιδευμένους να οδηγήσουν τα παιδιά στο πιο ανέμελο, δημιουργικό, αισθητηριακό παιχνίδι σε πολλές διαφορετικές εκφάνσεις!

Σας περιμένει:

Messy Play with Hehe Art για παιδιά 1-6 ετών
Messy Play with Hehe Art, για το πιο ανέμελο, δημιουργικό και ανατρεπτικό παιχνίδι, με παιδαγωγούς κατάλληλα εκπαιδευμένους, ώστε να προσφέρουν στα μικρά παιδιά τα υλικά και την ελευθερία που χρειάζονται για να εξερευνήσουν, να ανακαλύψουν, να καλύψουν τις αισθητηριακές τους ανάγκες, να κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τα καλλιτεχνικά υλικά, να οδηγηθούν σταδιακά προς το συμβολικό παιχνίδι, να παίξουν ελεύθερα, να δημιουργήσουν, να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητα τους!

Το Πρόγραμμα

Τρίτη
18:00-19:00 Messy Play (16 μηνών – 4 ετών)
19:10-20:10 Messy Play (2-6 ετών)

Τετάρτη
11:30-12:30 Messy Play (16 μηνών – 4 ετών)
18:00-19:00 Messy Play (1-2 ετών)
19:10-20:10 Messy Play (2-6 ετών)

Πέμπτη
19:10 - 20:10 Messy Play (16 μηνών – 4 ετών)

Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων: 2310911941 / Μήνυμα στο Facebook (www.facebook.com/hehe.art).



Γέφυρες παιχνιδιού, πρωινές ομάδες για παιδιά 2-4 ετών
Οι συναντήσεις μας θα πραγματοποιούνται δύο πρωινά την εβδομάδα, με στόχο το παιχνίδι, την αλληλεπίδραση, την ανταλλαγή εμπειριών και σκέψεων και την προσωπική ανάπτυξη. Στον χώρο θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από υλικά και ερεθίσματα έτοιμα να μπουν στον χορό του ελεύθερου παιχνιδιού. Κάποιες τεχνικές με τις οποίες θα δουλέψουμε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων είναι η μουσική, η κίνηση, το θεατρικό παιχνίδι, το κουκλοθέατρο, η αφήγηση, οι κατασκευές/εικαστικά και τεχνικές χαλάρωσης. Μέσα σε κλίμα ασφάλειας και φροντίδας τα παιδιά βρίσκουν τον τρόπο να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να δώσουν λύσεις σε δυσκολίες διαχείρισης συναισθημάτων, να καλλιεργήσουν κοινωνικές δεξιότητες μέσα από την συνύπαρξη στην ομάδα και τελικά να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στον φανταστικό κόσμο τους και την πραγματικότητα. Οι ενήλικες θα δημιουργούμε μια μεγάλη αγκαλιά γύρω από τον κύκλο που θα σχηματίσουν τα παιδιά, ενεργοί και ενεργές να συνοδεύουμε με φροντίδα και σεβασμό στον ατομικό ρυθμό, τους μικρούς ανθρώπους στα πρώτα τους βήματα προς την αυτονομία.

Πότε: Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 10:00 - 13:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων: 6942671217



Παίζουμε με Πηλό & Χρώματα, για παιδιά 4-12 ετών και γονείς!
Οι ομάδες "Παίζουμε με Πηλό & Χρώματα" απευθύνονται σε παιδιά από 4-12 ετών, αλλά και στα μικρότερα αδέρφια τους σε περίπτωση που το επιθυμούν, όπως επίσης και στους γονείς τους. Στις συναντήσεις, παίζοντας με μεγάλους όγκους πηλού, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την τέχνη της γλυπτικής και της κεραμικής, να εκφραστούν και να εκτονωθούν, να αντιμετωπίσουν τυχόν απογοητεύσεις,να μάθουν ότι τα χέρια τους έχουν δύναμη και ικανότητα να δημιουργούν πρωτότυπα έργα, να καλλιεργήσουν ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση.

Πότε: Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κάθε Παρασκευή στις 19:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας και κρατήσεων: 2310911941 / Μήνυμα στο info@hehe-art.com ή στο Facebook (www.facebook.com/hehe.art).



Ενθαρρύνοντας την αυτοεκτίμηση & τη δημιουργικότητα των παιδιών
Ένα βιωματικό σεμινάριο σχετικά με τους τρόπους που συνδιαλεγόμαστε με τα παιδιά ώστε να παρέχουμε το περιβάλλον και την υποστήριξη που χρειάζονται για την απρόσκοπτη ανάπτυξη της εποικοδομητικής δημιουργικότητας, της πρωτότυπης και κριτικής σκέψης και της αυτοπεποίθησης.

Θα συζητήσουμε:
• Τους παράγοντες που καθορίζουν την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της δημιουργικότητας στην παιδική ηλικία. Πώς να δημιουργούμε ένα περιβάλλον ενθάρρυνσης και άνευ όρων αποδοχής στην οικογένεια και το σχολείο.
• Τις συμπεριφορές που, παρά τη θέλησή μας, συντελούν στη μείωση της έμφυτης ορμής των παιδιών για εξερεύνηση και δημιουργία, και κατά επέκταση επιδρούν αρνητικά στην αυτοεκτίμηση τους.
• Πώς να ενισχύουμε το εσωτερικό κίνητρο των παιδιών, ενθαρρύνοντας και όχι επιβραβεύοντας.
• Πώς να ανταποκρινόμαστε στην τέχνη των παιδιών ώστε να συνεχίσουν τις δημιουργικές τους αναζητήσεις, με χαρά και πίστη στον εαυτό τους.

Θα παίξουμε:
• Βιωματικά παιχνίδια, ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα τη θέση του παιδιού και να πάρουμε εφόδια για τη σωστή χρήση της ενθάρρυνσης.
• Αισθητηριακά παιχνίδια, ώστε να χαλαρώσουμε και να θυμηθούμε πώς είναι να είσαι παιδί!

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, παιδαγωγούς και θεραπευτές.

Το εργαστήριο συντονίζει η Ελένη Οικονομίδου, Αναπτυξιακή ψυχολόγος, Ιδρύτρια ομάδων Messy Play, Εκπαιδεύτρια γονέων και εκπαιδευτικών, εκπ. Αφηγηματική Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του δικτύου Attachment Parenting Hellas.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 25€ το άτομο, 35€ το ζευγάρι.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Μπορείτε να καλείτε στο 2310911941
Ή με μήνυμα στο Facebook (www.facebook.com/hehe.art).



Επικοινωνία:
Hehe Art, Play & Therapy
Κώστα Βάρναλη 54, Πυλαία
Τηλ: 2310 911941
E-mail: info@hehe-art.com
Facebook: www.facebook.com/hehe.art
Νεότερη Παλαιότερη