Θεσσαλονίκη : Σοκ με τον θάνατο του 35χρονου Μ.Κ.

Οι εκδοχές για τον θάνατο του 35χρονου ξυλουργού από τη Θεσσαλονίκη που έχασε σήμερα τη μάχη με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο Αγιος Δημήτριος
- Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τον χαμό του 
- Ο 35χρονος δεν είχε υποκείμενο νόσημα
Στον θάνατο του 35χρονου ξυλουργού από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι ο νεώτερος που χάθηκε στην Ελλάδα έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό, έκανε εκτενή αναφορά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, που παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου ανθρώπου, ο οποίος άφησε πίσω του τη γυναίκα του και το 18 μηνών κοριτσάκι τους.

«Δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι σε νεαρούς συμπολίτες μας χωρίς να υπάρχουν άλλα νοσήματα. Το ίδιο συμβαίνει με τις πνευμονίες και τη γρίπη» είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Παραμένει το ερώτημα τι συμβαίνει με τέτοιους θανάτους. Σε κάποιες περιπτώσεις ανακαλύπτεται υποκείμενο νόσημα που δεν είχε διαγνωστεί. Σε κάποιες άλλες μένουμε με την απορία, είπε ακόμα. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμα ότι μεγάλο ρόλο παίζει και το φορτίο που μεταφέρει ο καθένας. Και βεβαίως τα γονίδια του καθενός και η προδιάθεση που μπορεί να έχει κανείς για κάποιο σοβαρό νόσημα. Αναφέρθηκε στον έρπη και είπε ότι ο ιός προκαλεί εγκεφαλίτιδα πολλές φορές και τον θάνατο, ενώ σε άλλους απλά ένα σπυράκι. Επίσης, η μορφή της νόσου που αφορά τον πνεύμονα και την καρδιά και προκαλεί ιογενή σήψη και κατάρρευση του οργανισμού. Μια τελευταία εξήγηση επίσης είπε είναι ότι κάποιοι σοβαρά ασθενείς που έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου δεν έχουν την ίδια δύσπνοια με άλλους και φτάνουν στην αναπνευστική ανεπάρκεια και χάνουν την μάχη».


«Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεαρού συνανθρώπου μας», είπε ο κ. Τσιόδρας.
Παράλληλα, όμως, ο κ.Τσιόδρας ζήτησε «συγγνώμη» από τους πολίτες για όλα τα δυσάρεστα που ανακοινώνει, τους θανάτους- ακόμη και νέων ανθρώπων, τα κρούσματα, αλλά πρόσθεσε ότι για εκείνον είναι σημαντικό οι ζωές που κερδήθηκαν.

O 35χρονος ξυλουργός είναι το νεώτερο θύμα της πανδημίας στην Ελλάδα και κατέληξε την ίδια μέρα με το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα του Covid-19. Η περίπτωσή του, μάλιστα, θυμίζει έντονα την περίπτωση του Γερμανού καθηγητή, που είχε χάσει τη ζωή του στην Κρήτη, σε ηλικία μόλις 42 ετών, την 25η Μαρτίου. Τότε, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε πει ότι η περίπτωση του 42χρονου καθηγητή (όπως και αρκετές άλλες ανάλογες παγκοσμίως), δείχνει πως «ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες. Μπορεί οι πιο ευάλωτοι να είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι και με υποκείμενα νοσήματα, αλλά αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Μπορεί να ασθενήσει ο καθένας και η εξέλιξη της ασθένειας είναι απρόβλεπτη».

Ο θάνατος του 35χρονου προκαλεί σοκ καθώς δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, ήταν ένας υγιής άνθρωπος, μέχρι που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό: Η περιπέτειά του άρχισε στις 10 Απριλίου, όταν ο νεαρός ξυλουργός από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης επέστρεψε στο σπίτι του από τη δουλειά του και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Το μόνο στοιχείο που ίσως επιβάρυνε την κατάστασή του ήταν ότι λόγω επαγγέλματος ερχόταν σε επαφή με χρώματα και χημικά. Στο νοσοκομείο μπήκε τη Μ. Τετάρτη και η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία το βράδυ του Μ. Σαββάτου, οπότε διασωληνώθηκε. Σήμερα έχασε τη μάχη του για τη ζωή.
Νεότερη Παλαιότερη