Απεργία εργαζομένων σε μεγάλη Ελληνική βιομηχανία

Με 48ωρη απεργία (21 και 22 Απριλίου) οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ κινητοποιούνται για την επίλυση των εργασιακών τους ζητημάτων.

Το Εργατικό Κέντρο Θήβας αναφέρει πως «είναι δίπλα στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που αγωνίζονται για να διατηρήσουν την εταιρία ανοιχτή και να διασφαλίσουν αξιοπρεπείς όρους και συνθήκες εργασίας».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς επισημαίνει πως «στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που κήρυξαν 48ωρη Απεργία, στο εργοστάσιο και τα ορυχεία, για τις 21 και 22/4/2020.
Την απεργιακή κινητοποίηση προκαλεί η πολιτική διαχείρισης που επέλεξε ο εκκαθαριστής, τον οποίο διόρισε η κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη πολιτική περιορίζει την παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο, αφήνοντας τα καμίνια χωρίς το πλούσιο μετάλλευμα της Καστοριάς, την ώρα που τα υπόλοιπα ορυχεία δεν μπορούν να καλύψουν την ζήτηση αλλά ούτε και την απαραίτητη ποιότητα για να μπορεί η παραγωγή να λειτουργήσει με χαμηλό κόστος».

Το ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Η ΛΑΡΚΟ αυτήν τη στιγμή λειτουργεί με ένα από τα πέντε Καμίνια και μέσα στο επόμενο 48ωρο, μάλλον, θα σταματήσει να λειτουργεί. Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης. Μιας πολιτικής που αναμφίβολα είναι συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως: «στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και θα είμαστε δίπλα τους όπως πράξαμε από την πρώτη στιγμή».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου επισημαίνει: «Η Π.Ο.Ε.Μ καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ για τη μεθοδευμένα καταστροφική τακτική της που οδηγεί την εταιρεία στην απαξίωση.
Αντί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους αλλά και για τη συνέχιση της παραγωγικής λειτουργίας του εργοστασίου, αδιαφορεί.
Δεν καταβάλλει το Δώρο Πάσχα όπως υποχρεούται, οφείλει τα μισά επιδόματα αδείας καθώς και την εξόφληση του μηνός Μαρτίου.
Ακόμα και τις παρακρατημένες από τη μισθοδοσία συνδρομές των εργαζομένων παρακρατούν, καθώς επίσης δεν αποδίδουν το 1% της ασφάλειας το οποίο αν και έχουν παρακρατήσει.

Σε ανακοίνωση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, αναφέρεται ότι: «Η εργατιά της ΛΑΡΚΟ στέλνει μήνυμα ξεσηκωμού σε όλη την Εργατική τάξη της χώρας μας. Κάνει πράξη το σύνθημα «τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε καραντίνα». Κάνει πράξη το σύνθημα «και τα πρόσωπα με μάσκες ακούγονται».

Φωτο αρχείου
Νεότερη Παλαιότερη