Με χιόνια μας αποχαιρετά ο Απρίλιος

Στα λευκά ξύπνησαν πολλές περιοχές της Ελλάδας με το χιόνι να έχει πέσει πυκνό κατά την διάρκεια της νύχτας.
Ισχυρή χιονόπτωση, με το χιόνι να έχει φτάσει τα δέκα εκατοστά, σημειώνεται στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα, αν και πλησιάζει ο μήνας Μάιος. Δεκαπέντε μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο είναι ανοικτό χωρίς προβλήματα στις μετακινήσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. 

Στα λευκά ξύπνησαν τα ορεινά της Καρδίτσας το πρωί της Πέμπτης 23 Απριλίου. 
Σύμφωνα με το KarditsaLive.Net από αργά το βράδυ της Τετάρτης χιονοπτώσεις σημειώθηκαν πρόσκαιρα ακόμα και στα 600 μέτρα υψόμετρο με την ελαφρά χιονόστρωση να ξεκινά από τα 750 μέτρα. Περί τα 3-5 εκατοστά χιόνια στο περιμετρικό δίκτυο της λίμνης Πλαστήρα ενώ στους αυχένες Αγίου Νικολάου (1500 μ) και Τυμπάνου (1600μ.) το ύψος του χιονιού προσεγγίζει τα 30 εκατοστά!

Εκχιονιστικά μηχανήματα τόσο της Π.Ε. Καρδίτσας όσο και των Δήμων πραγματοποίησαν και συνεχίζουν όπου απαιτείται τις απαιτούμενες εργασίες αποχιονισμού στα ορεινά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου σε Αργιθέα, Λίμνη Πλαστήρα και στην περιοχή της Ρεντίνας προς Ζαχαράκη.

Στα λευκά ντύθηκε και το ξακουστό Λιβάδι Ελασσόνας και οι εικόνες θυμίζουν πιο πολύ Ιανουάριο παρά τέλος Απριλίου. 
Η χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ. Πάντως οι δρόμοι παραμένουν απόλυτα καθαροί.

Χιόνια και στην δυτική Φθιώτιδα
Στην ορεινή Στάγια (Πλάτανος) της Δημοτικής Ενότητας Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης ξύπνησαν και είδαν φρέσκο χιόνι. Ο φετινός χειμώνας μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα βαρύς, αλλά στα πίσω του έδειξε πολλές φορές το λευκό του πρόσωπο.


Νεότερη Παλαιότερη