Πνίγηκε 28χρονος ψαροντουφεκάς

Σε απόλυτη τραγωδία εξελίχθηκε η Κυριακάτικη εξόρμησή για υποβρύχιο ψάρεμα για έναν 28χρονο ψαροντουφεκά στην Κάλυμνο.
Οι φίλοι του που τον συντρόφευαν στο ψάρεμα αντιλήφθηκαν ότι αργεί να αναδυθεί από την τελευταία του κατάδυση και βάλθηκαν να τον αναζητήσουν.

Όταν τον βρήκαν, τον έβγαλαν από το νερό και τον μετέφεραν στο λιμάνι του Μελιτσάχα, προσφέροντάς του τις πρώτες βοήθειες. Άμεσα κατέφτασε στο σημείο και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Καλύμνου. Εκεί, παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού για την ανάνηψη του 28χρονου νεαρού, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σήμερα, η Κάλυμνος ξεπροβόδισε ένα δικό της παιδί, στην εκκλησία του Αγίου Θεολόγου, ένα άντρα μόλις 28 χρονών, που άφησε τα νιάτα του στα νερά του νησιού του που λάτρευε και είχε συνδέσει κάθε του γωνιά, κάθε ακτή και κάθε βράχο, με την παρουσία του.
Ο Ηλίας Θεοδωρίδης, την Κυριακή , βρίσκονταν στο αγαπημένο του στοιχείο, τη θάλασσα, στα ζωντανά νερά κοντά στην Τέλενδο και εκεί «αποφάσισε» να παραδοθεί σ’ αυτό, να αφήσει την νιότη του στην αγκαλιά του υγρού στοιχείου, αφήνοντας πίσω του απέραντο πόνο και τεράστια ερωτήματα στους δικούς του ανθρώπους.
Ο Ηλίας Θεοδωρίδης ήταν απόφοιτος του τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας του ΤΕΙ Σερρών.
empisteutiko.gr
Νεότερη Παλαιότερη